Λαϊκή Συσπείρωση: Να γίνει άμεσα debate για τη Βάστρια και το προσφυγικό

Λαϊκή Συσπείρωση: Να γίνει άμεσα debate για τη Βάστρια και το προσφυγικό

«Να τοποθετηθούν όλοι οι συνδυασμοί για το ζήτημα των δομών καθώς, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, είτε το έχουν αφαιρέσει από τα προγράμματά τους, είτε αποκρύπτουν τις εξελίξεις που υπάρχουν», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους οι υποψήφιοι με την Λαϊκή Συσπείρωση Αγλαΐα Κυρίτση, Νίκη Τσιριγώτη και Γιάννης Συκάς.

«Οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι οι μόνοι που εκφράζουν τη θέληση και τον αγώνα του Λεσβιακού Λαού για καμιά δομή – φυλακή προσφύγων στο νησί. Είναι οι μόνοι συνδυασμοί που έχουν υποψήφιους – αγωνιστές ενάντια στη μετατροπή του νησιού σε αποθήκη ψυχών της ΕΕ. Είναι οι συνδυασμοί που δεν έχουν υποψήφιους – απολογητές του πογκρόμ.

Τώρα που η κυβερνητική προπαγάνδα καταρρέει, με πάνω από 5.000 εγκλωβισμένους, είναι ώρα ευθύνης και αγώνα.

Να κλείσει η δομή – φυλακή στο Μαυροβούνι, να τερματιστεί τώρα το έκτρωμα στη Βάστρια. Να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες με ευθύνη του κράτους για τους εγκλωβισμένους το διάστημα που βρίσκονται στο νησί.

Να δοθούν χαρτιά για τους τόπους προορισμού των προσφύγων.

Να φτιαχτούν επιτροπές ασύλου στο έδαφος της Τουρκίας.

Η σημαντική ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης, είναι όρος για περισσότερους αγωνιστές σε περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, γιατί νέοι αγώνες είναι μπροστά μας και στο ζήτημα του προσφυγικού, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΨΥΧΩΝ», αναφέρει στη συνέχεια η ανακοίνωση.

To top