«Η συνταγή της Ελευθερίας» στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στις 24 Νοεμβρίου

«Η συνταγή της Ελευθερίας» στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στις 24 Νοεμβρίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου (ώρες 9:30-11:00 και 11:30-13:00), μουσικοαφηγηματική παράσταση και εργαστήρι για σχολικές ομάδες Δ’ και ΣΤ’ Δημοτικού, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή.

Η παράσταση μπλέκει αρμονικά την ιστορία με τη μυθοπλασία. Παρακολουθούμε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη από την ημέρα της γέννησης του μέχρι και τη στιγμή που θα αποφασίσει να γίνει κλέφτης στα βουνά. Τα κατορθώματα του πατέρα του, οι πρώτες μάχες που έζησε, οι ιστορίες που του έλεγαν οι δικοί του θα διαμορφώσουν τον χαρακτήρα του και θα τον κάνουν άξιο στρατηγό. Για να μπορεί κι αυτός με τη σειρά του, λίγο πριν από τη μάχη στα Δερβενάκια, να εμψυχώσει τον στρατό του, μέσα από ένα παραμύθι. Μικρές μουσικές ανάσες και τραγούδια ντύνουν αρμονικά την παράσταση.

Στο τέλος της παράστασης, τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι, με αφορμή λέξεις που αγαπάει ο πόλεμος και λέξεις που αγαπάει η ελευθερία. Αυτές του πολέμου θα τις καταπιεί το μαύρο πουλί του πολέμου, για να μην ξαναβγούν ποτέ πια.

Αφήγηση και υλοποίηση εργαστηρίου: Βιργινία Κοκκίνου
Διάρκεια: 90 λεπτά

Η συμμετοχή για σχολικές ομάδες είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η προσυνεννόηση με το Μουσείο.

To top