Συνεχίζονται σε Άγρα και Θερμή οι γυναικολογικοί έλεγχοι από το «Βοστάνειο»

Συνεχίζονται σε Άγρα και Θερμή οι γυναικολογικοί έλεγχοι από το «Βοστάνειο»

Συνεχίζονται και τον μήνα Οκτώβριο από την Γυναικολογική Κλινική και το Kυτταρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης οι γυναικολογικοί έλεγχοι, ο έλεγχος μαστογραφιών και η ψηλάφηση μαστών στον γυναικείο πληθυσμό στα χωριά της Λέσβου. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 9/10 το κλιμάκιο των ιατρών που έχει αναλάβει τις εξετάσεις θα βρίσκεται στην Άγρα από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι ενώ την Παρασκευή 13/10 θα βρίσκεται στη Θερμή, όπου θα μπορέσουν να προσέλθουν και ενδιαφερόμενες από τα Μιστεγνά, τις ίδιες ώρες.

«Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί μία από συχνότερες κακοήθειες στις γυναίκες. Ο κίνδυνος για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας αυξάνει σημαντικά για τις γυναίκες ηλικίας άνω των 30 ετών , ενώ μπορεί να προληφθεί και να θεραπευτεί, αρκεί να εντοπιστεί έγκαιρα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες, η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου στις γυναίκες (μετά τον καρκίνο του πνεύμονα) και η κύρια αιτία θανάτου σε γυναίκες ηλικίας 45 έως 55 ετών.

Όταν ανιχνευθεί και αντιμετωπιστεί νωρίς, ο καρκίνος του μαστού είναι συνήθως ιάσιμος.

Παρακαλούνται οι γυναίκες όλων των ηλικιών να συμμετάσχουν στην δράση η οποία θα επαναλαμβάνεται μηνιαίως σε διαφορετικά σημεία του νησιού και θα ακολουθούν σχετικές ενημερώσεις με Δελτία Τύπου.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, προσφέροντας με ασφάλεια υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους του τόπου μας, τις οποίες και οφείλουμε, ενώ με την οργανωμένη πρόληψη στο νησί μας κάνουμε πράξη το σύνθημα του Υπουργείου Υγείας «Η πρόληψη σώζει ζωές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

To top