Περιοδεία της «Ανταρσία στο Αιγαίο» σε δυτική και βόρεια Λέσβο

Περιοδεία της «Ανταρσία στο Αιγαίο» σε δυτική και βόρεια Λέσβο

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις της περιφερειακής κίνησης Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά. Το Σαββατοκύριακο 23 – 24 Σεπτεμβρίου κλιμάκια της περιφερειακής κίνησης πραγματοποίησαν εξορμήσεις σε Ερεσό, Σκάλα Ερεσού, Άντισσα, Άγρα, Στύψη, Πέτρα, Άναξο και Σκουτάρο.

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και ο επικεφαλής Νίκος Μανάβης συζήτησαν με τους κατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τόνισαν την ανάγκη, η Ανταρσία στο Αιγαίο να βρεθεί ξανά στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να στηρίξει τους μικρούς και μεγάλους αγώνες των νησιωτών.

«Οι Ελληνικές κυβερνήσεις, άλλοτε με την συνενοχή κι άλλοτε με την ανοχή των Περιφερειακών Αρχών προωθούν την κερδοσκοπία του μεγάλου κεφαλαίου. Ο σχεδιασμός τους για το Βόρειο Αιγαίο είναι ταχύτατη εξάπλωση μεγάλων ξενοδοχείων και αλυσίδων στην εστίαση και τον τουρισμό, βιομηχανικά πάρκα με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των οικοδομών και νέες μονάδες υδατοκαλλιεργειών. Όλα τα παραπάνω θα κάνουν την ζωή στα νησιά αβίωτη.

Είναι εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα η Ανταρσία στο Αιγαίο, με την στήριξη και την ψήφο των νησιωτών, να βρεθεί στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο για να έχουν την δική τους φωνή μέσα στο Συμβούλιο οι λαϊκοί και εργατικοί αγώνες», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

To top