Στο «κόκκινο» ξανά η Λέσβος: 115 μετανάστες εντοπίσθηκαν από το Λιμενικό την Τετάρτη

Στο «κόκκινο» ξανά η Λέσβος: 115 μετανάστες εντοπίσθηκαν από το Λιμενικό  την Τετάρτη

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το μεταναστευτικό καθώς οι ροές παραμένουν αμείωτες και ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ αυξάνεται ανησυχητικά. Ήδη τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησαν να στήνονται νέες σκηνές.  Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα μόνο την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου εντοπίσθηκαν  και διασώθηκαν  115 μετανάστες σε τρία περιστατικά ανοιχτά της Λέσβου.

Τρία διαφορετικά περιστατικά καταγράφηκαν σήμερα το πρωί (20/09) στη Λέσβου με συνολικά 115 άτομα να επιβαίνουν σε βάρκες.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, όλα τα περιστατικά έγιναν πρωινές ώρες της Τετάρτης στη Λέσβο, με τα δύο εξ αυτών να σημειώνονται στην θαλάσσια περιοχή της «Αγριελιάς» και το τρίτο στην περιοχή του «Προφήτη Ηλία-Οινοφόρου».

Ειδικότερα, στις δύο πρώτες περιπτώσεις περιπολικά πλοία Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προχώρησαν στην επιχείρηση περισυλλογής και διάσωσης 68 μεταναστών μεν, και άλλων 42 αλλοδαπών.

Στην τρίτη περίπτωση, αντίστοιχα σκάφος που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή του Προφήτη Ηλία πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με συνολικά 5 άτομα να επιβαίνουν σε αυτή, οι οποία διασώθηκαν άμεσα από το Λιμενικό.

Στη συνέχεια, και οι 115 μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης και μετέπειτα σε χώρο Καραντίνας Κ.Υ.Τ. «Μαυροβούνι». Οι λέμβοι στις οποίες επέβαιναν οι αλλοδαποί βυθίστηκαν.

Για όλες τις προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης διενεργεί προανάκριση.

 

To top