Κάλεσμα Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης για συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης

Κάλεσμα Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης για συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης

Ο Σύλλογος Προοδευτικών γυναικών Μυτιλήνης καλεί τις γυναίκες της Λέσβου να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην εργασία, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στον ελεύθερο χρόνο, που μας στερεί η κυβέρνηση με τον νέο αντεργατικό νόμο.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, στις 11π.μ. πλατεία Σαπφούς μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, με τα σωματεία και τους άλλους φορείς.
Απορρίπτουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις της κυβέρνησης που “ντύνουν” τη μονιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας με τον μανδύα της «ελεύθερης επιλογής».
Το 13ωρο, η δουλειά όταν, όσο και όπου χρειάζεται ο εργοδότης με ενημέρωση της εργαζόμενης μια μέρα πριν ή η δουλειά μέχρι τα 74 χρόνια δεν είναι επιλογή της εργαζόμενης γυναίκας. Είναι απαίτηση των επιχειρηματικών κολοσσών για να αυξήσουν την κερδοφορία τους μέσα από την ένταση της εκμετάλλευσής μας, με ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, με ωράρια λάστιχο, με μισθούς πείνας και με πετσοκομμένα μέτρα στήριξης της μητρότητας (άδειες και επιδόματα).
Δεν είναι «ελεύθερη επιλογή» και δικαίωμα να τρέχουμε σε 2 και 3 δουλειές για να συμπληρώσουμε το πενιχρό μας εισόδημα, που και πάλι δε φτάνει με την ακρίβεια να οργιάζει. Δικαίωμα είναι να μπορούμε να έχουμε μια σταθερή δουλειά, με μέτρα προστασίας της μητρότητας, με αξιοπρεπή μισθό που να εξασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών μας και της οικογένειάς μας. Δικαίωμα είναι να έχουμε προσωπικό ελεύθερο χρόνο.
Χτίζουμε ασπίδα προστασίας στη συλλογική, αγωνιστική δράση
Δυναμώνουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους.

Παλεύουμε για:
• Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.
• Μόνιμη και σταθερή εργασία με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με σταθερό ωράριο και αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των νόμων που προωθούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας.
• Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξάρτητα εργασιακών σχέσεων. Μέτρα ουσιαστικής στήριξης και προστασίας της μητρότητας.
• Ενίσχυση των νέων ζευγαριών, ειδικά της πολύτεκνης και της μονογονεϊκής οικογένειας.
• Αποκλειστικά δημόσιοι και δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά.
• Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των νοσοκομείων όλης της χώρας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), μονιμοποίηση των συμβασιούχων, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες. Σύγχρονα, ασφαλή, επαρκή σε αριθμό ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για την κάλυψη των αναγκών ΟΛΩΝ των ασθενών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
• Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για τις κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους (όπως ξενώνων, συμβουλευτικών κέντρων κλπ), προστασίας του παιδιού και στήριξης της οικογένειας, στελεχωμένων με ειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και ιδιωτών. Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς και κρατικούς φορείς για την πρόληψη

Δε συμβιβαζόμαστε με τη δουλειά- τα ωράρια- τη ζωή λάστιχο

To top