Συνάντηση των σωματείων της εστίασης με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας

Συνάντηση των σωματείων της εστίασης με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας

Συνάντηση εργασίας με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας είχαν εκπρόσωποι των σωματείων εστίασης από όλη τη χώρα την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκε και η Λέσβος από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης «ΑΣΠΙΔΑ», Νίκο Γιαννάκα.

Οι εργασίες διεξήχθησαν παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη – Πέτρου Σπανάκη, του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτη Τσακλόγλου, της Γενικής Γραμματέως Εργασιακών Σχέσεων, Άννας Στρατινάκη και του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων , Nίκου Μηλαπίδη.

Παρόντες ήταν επίσης οι εκπρόσωποι των συλλόγων: Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης Καλαμάτας, η Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Καφέ Εστιατόρων Αρκαδίας, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης Εύβοιας, ο Σύλλογος Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας, ο Σύλλογος Εστιατόρων Ψητοπωλών Κατερίνης και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Εστίασης Αγρινίου.

Κατά την διάρκεια της πολύωρης συζήτησης παρουσιάστηκαν αναλυτικά από την πλευρά μας οι στρεβλώσεις των εργασιακών σχέσεων καθώς και οι προτάσεις που θα εξορθολογήσουν τον κλάδο. Στο επόμενο διάστημα θα οριστεί και νέα συνάντηση ώστε να συνεχιστεί η διαβούλευση, ελπίζοντας να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές που θα βοηθήσουν στην βελτίωση των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο.

To top