Με μικρή σοδιά αλλά πολύ κόσμο η φετινή γιορτή του Σύκου στο Ίππειος

Με μικρή σοδιά αλλά πολύ κόσμο η φετινή γιορτή του Σύκου στο Ίππειος

Με προεκλογικό άρωμα… πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου η 9η Γιορτή Σύκου στο Ιππειος, μια διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιππειου σε συνεργασία με τις κοινότητες Ιππειου και Συκούντας καθώς το παρών στις φετινές εκδηλώσεις έδωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Παναγιώτης Χριστόφας και Πανάγος Κουφέλος, η υποψήφια Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Βάσω Χοχλάκα και πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί, περιφερειακοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Οι γυναίκες του πολιτιστικού συλλογου ετοίμασαν με τα χεράκια τους, πρωτότυπα γλυκά με βάση πάντα το σύκο, όπως, μουσταλευριά, κορμό, ροξάκια, τρουφάκια ακόμα και… μελομακάρονα. Όλα πεντανόστιμα – αναλόγως τα γούστα του καθένα – και όλα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι.

Η φετινή χρόνια όσον αφορά τη σοδιά δεν ήταν τόσο καλή και γι’ αυτό ευθύνεται ο καιρός, όπως δήλωσε στο Aeolos TV, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαγγέλης Σαλτάς, ωστόσο, όπως είπε προσπαθούν αυτή η γιορτή να γίνει θεσμός προκειμένου να γίνει το νησί αλλά και το χωριό γνωστό.


Παλιότερα το Ίππειος, όπως τόνισε ο ίδιος, είχε πάνω 30.000 συκόδεντρα ενώ τώρα γύρω στα 3.000 και γι’ αυτό ευθύνεται το γεγονός ότι ο κόσμος είχε απομακρυνθεί από τις αγροτικές δουλειές. Ευτυχώς, όπως είπε ο ίδιος, ο αγροτικός τομέα αρχίζει και ανακάμπτει πάλι στο χωριό.

To top