Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετέχει στην έκθεση Marathon Expo 2021

Η Περιφέρεια  Βορείου Αιγαίου συμμετέχει στην έκθεση Marathon Expo 2021

Στην γιορτή του αθλητισμού,,  την έκθεση Marathon Expo 2021  συμμετέχει  για πρώτη φορά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  στηρίζοντας τον αθλητικό τουρισμό στα νησιά και τους αθλητές τους.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εκτίθενται μεταξύ άλλων, η στολή του Λέσβιου Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, το ακόντιο του Ολυμπιονίκη Κώστα Γκατσιούδη (6ος στους ίδιους αγώνες) με το οποίο είχε κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα και είχε καταθέσει ως τάμα στον Ταξιάρχη Μανταμάδου κ.α.

Η Περιφέρεια   όπως τονίζει σχετική ανακοίνωση «προβάλλει τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που φιλοξενούνται στα νησιά μας και στοχεύει  στην ανάδειξη των μοναδικών εμπειριών που προσφέρει το Βόρειο Αιγαίο.

Η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, ως ειδική μορφή τουρισμού μαζί με τη θεσμοθέτηση και καθιέρωση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την Περιφέρεια.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, σήμερα  Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 ο Περιφερειάρχης Κώστας  Μουτζούρης παρέστη  σε εκδήλωση στο περίπτερο της Περιφέρειας (με αριθμό 110) στις 16.00 – 19.00 με σκοπό να  τιμήσει τους αθλητές του Βορείου Αιγαίου και να ευχηθεί καλή επιτυχία  στους συμμετέχοντες στον μεγάλο διεθνή αγώνα δρόμου, τον κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) επίσης παρευρέθηκε στην εκδήλωση για να τιμήσει τους αθλητές.

Η Marathon Expo αποτελεί την μεγαλύτερη αθλητική έκθεση στην Ελλάδα, η οποία συνοδεύει ετησίως τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Η σημαντικότερη έκθεση Αθλητισμού, Διατροφής, Υγείας και Αθλητικού τουρισμού. Η έκθεση πραγματοποιηθεί  στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (πρώην Tae Kwon Do), από 10 έως 13 Νοεμβρίου 2021 με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες της. Η είσοδος θα είναι δυνατή μόνο με την επίδειξη Green Pass (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης).

To top