Στρατής Ζαφείρης | Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Κώστα Μουτζούρη

Στρατής Ζαφείρης | Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Κώστα Μουτζούρη

Ο Στρατής Ζαφείρης γεννήθηκε στη Λέσβο, σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και κατά την πολυετή εργασιακή του πορεία, δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με τα κοινά. Συνδικαλιστικά μεταξύ άλλων εκλέχθηκε Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών, όπως και Μέλος της Αντιπροσωπείας, αλλά και της Μόνιμης Επιτροπής Βιομηχανίας – Επιχειρηματικότητας του ΤΕΕ.

Από το 2015 έως και τον Ιούλιο του 2018, που παραιτήθηκε για την αυτοδιοίκηση, ήταν Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Στη συνέχεια διατέλεσε Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου και τώρα κατέρχεται ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Μουτζούρη ΄΄ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ΄΄.

Κυρίαρχες θέσεις του αποτελούν η ανιδιοτελής προσφορά και η ενεργός συμμετοχή στην αναπτυξιακή διαδικασία και την πρόοδο της ιδιαίτερης πατρίδας του της Λέσβου. Θεωρεί ότι με την πολύχρονη εμπειρία του, αλλά και την εξειδίκευση που διαθέτει στις λειτουργίες της διοίκησης και της διαχείρισης συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, μπορεί να εισφέρει στον τόπο του και αυτό δηλώνει πρόθυμος να πράξει και στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης. Είναι υπέρμαχος της αποτελεσματικότητας και πιστεύει πως κάθε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο μπορεί να αντιμετωπιστεί, αρκεί με πείσμα και περίσσεια δύναμης και προσπάθειας να αναζητηθεί έμπρακτα η λύση του.

Στην ανακοίνωση της προσχώρησής του στο συνδυασμό του νυν Περιφερειάρχη περιγράφοντας το πλαίσιο της υποψηφιότητάς του, ανέφερε ότι:

«Μένοντας απόλυτα πιστός στην αρχή ότι η αυτοδιοίκηση οφείλει και μπορεί να λειτουργήσει ως κρίσιμο κι ουσιαστικό εφαλτήριο τοπικής ανάπτυξης, δηλώνω την πρόθεσή μου να συνεχίσω να εισφέρω τις γνώσεις, τις δυνάμεις και την εμπειρία μου, στη συλλογική προσπάθεια ο τόπος μας να πάει μπροστά.

Ειδικά, η ευαίσθητου εθνικά χαρακτήρα περιφέρειά μας, το Βόρειο Αιγαίο, με τις δεδομένες υστερήσεις, οι οποίες προκύπτουν τόσο απ’ τη νησιωτικότητα και την ακριτική θέση, όσο και απ’ τη δυσμενή οικονομική της κατάσταση, αλλά και την επιβάρυνση απ’ το προσφυγικό πρόβλημα, βρίσκεται ενώπια σε μία καίρια πρόκληση: να αδράξει την ευκαιρία αξιοποίησης των διατιθέμενων πόρων για να αλλάξει πορεία. Να εκμεταλλευτεί στο έπακρο, ό,τι δυνατότητα υπάρχει, ώστε με στοχευμένη στρατηγική ανάπτυξης να θωρακίσει τα νησιά μας, ισχυροποιώντας τα.

Το όλο εγχείρημα, συνυπολογιζόμενων και των εθνικών κινδύνων, απαιτεί εκ προοιμίου ομοψυχία, συνένωση και συστράτευση δυνάμεων στον κοινό σκοπό. Στο πλαίσιο αυτό, κι ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, αποδέχθηκα με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, την πρόταση συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη και πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ Κώστα Μουτζούρη.

Μια συνεργασία, η οποία θα έχει ως έρεισμα συγκεκριμένες μικρές και μεγάλες στοχεύσεις, όπως –ενδεικτικά αναφέρω- την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την προστασία του περιβάλλοντος, την ολοκλήρωση βασικών υποδομών, αλλά και την επιβαλλόμενη μετάβαση των νησιών μας στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο και στις νέες τεχνολογίες. Δράσεις για παράδειγμα όπως η τηλεϊατρική, που από χθες θα έπρεπε να είναι σε πλήρη εφαρμογή, επείγει να υλοποιηθούν.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, έχει ήδη δρομολογήσει μια σειρά ενεργειών και σοβαρών έργων σε πλήθος τομέων. Με τη συμβολή όλων μας, αλλά και σε συνέργεια με τους τοπικούς φορείς, τους ντόπιους επιχειρηματίες, τα στελέχη και τους υπαλλήλους της, είναι στο χέρι μας, όλα αυτά όχι μόνο να ολοκληρωθούν, αλλά και να αποτελέσουν την απαρχή για την εκπλήρωση και νέων ακόμη μεγαλύτερων στόχων».

To top