Έκθεση ζωγραφικής «Μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου»

Έκθεση ζωγραφικής «Μέλισσες και άλλοι  επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου»

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20:00 στο κτήριο ΦΕΜ του Κάτω Κάστρου Μυτιλήνης,  θα παρουσιαστεί η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου» .Άνθη, μέλισσες και άλλους επικονιαστές μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων από σχεδόν όλη την Επικράτεια.

Η έκθεση είναι προϊόν του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2022-2023, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «LIFE 4 POLLINATORS (LIFE18 GIE/IT/000755) – Εφαρμογή της Επιστήμης των Πολιτών στην προστασία άγριων μελισσών και άλλων επικονιαστών στη Μεσόγειο». Το Έργο υλοποιείται από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο συνδιοργανώνει την έκθεση μαζί με το Εργαστήριο Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.
Στην έκθεση παρουσιάζονται τα έργα που διακρίθηκαν με πανελλήνιο βραβείο και πανελλήνιο έπαινο κατόπιν αξιολόγησης από 8μελή κριτική επιτροπή (20 έργα), καθώς και μια επιλογή από έργα όλων των ηλικιακών ομάδων μαθητών (δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, ειδικών σχολείων) που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, με προτεραιότητα στα σχολεία της Λέσβου.
Συνολικά παρουσιάζονται 278 από τα 3100 έργα που διαγωνίσθηκαν. Μια δαμόκλειος σπάθη, επιβεβλημένη από τη στενότητα του χώρου φιλοξενίας και του χρόνου που μπορεί να διαθέσει ο επισκέπτης!
Το υλικό που εκτίθεται, όπως και το σύνολο των 3100 έργων που δημιουργήθηκαν, αποδείχθηκε ότι εκπλήρωσαν την προσδοκώμενη μαθητεία: των ίδιων των μαθητών, που προσκλήθηκαν να μελετήσουν ένα θέμα πρωτόγνωρο και φλέγον, επιστρέφοντας με γνώση, αλλά και με συμβολισμούς και ερωτήματα για ένα μέλλον χωρίς μέλισσες. Ατενίζοντας το μέλλον χρωματιστό και γκρίζο, τα παιδιά αυτά στέλνουν μηνύματα άμεσης δράσης!
Επιμελήτριες έκθεσης: Θεοδώρα Πετανίδου, Νάσια Χουρμουζιάδη
Εγκαίνια: Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 20:00, Κτήριο ΦΕΜ Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης
Διάρκεια έκθεσης: 21 Σεπτεμβρίου – 19 Νοεμβρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή, 08:00-15:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22510-36423, 22510-36406
Είσοδος ελεύθερη

To top