Κακοκαιρία Daniel: Υπερχείλισε ο ποταμός Πηνειός- Εκκενώνονται χωριά στη Λάρισα

Κακοκαιρία Daniel: Υπερχείλισε ο ποταμός Πηνειός- Εκκενώνονται χωριά στη Λάρισα

Mάχη με τους μεγάλους όγκους νερού εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel δίνουν οι κάτοικοι της Λάρισας. Τα πλημμυρικά φαινόμενα άρχισαν να χτυπούν, από χθες αργά το βράδυ την πόλη, κυρίως τις συνοικίες που βρίσκονται κοντά στο Πηνειό Ποταμό. Συγκεκριμένα, ο μεγάλος φόβος όλων έγινε πραγματικότητα – ο ποταμός υπερχείλησε – και οδήγησε στην προληπτική, για την ώρα εκκένωση τριών χωριών της Λάρισας, των Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι. Όλες οι παραπήνειες συνοικίες της Λάρισας έχουν υπερχειλίσει.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχωρούν σε απεγκλωβισμούς κατοίκων, καθώς η στάθμη του Πηνειού έχει ανέβει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια.

Το ανησυχητικό, σύμφωνα με το onlarissa, είναι ότι το νερό πλησιάζει πολύ την πεζογέφυρα του Αλκαζάρ, από την οποία έχει απαγορευθεί με κορδέλες η διέλευση πεζών.

Κλιμάκιο του δήμου Λαρισαίων προχώρησε χθες σε τροφοδοσία σάκων με άμμο στις συνοικίες, με τους εθελοντές να δημιουργούν μικρά αναχώματα για την προστασία από τα νερά.

Όλο το βράδυ συνοικίες όπως ο Άγιος Θωμάς, η Αγία Μαρίνα και οι Εργατικές Γιάννουλης πέρασαν πολύ δύσκολα βλέποντας τους δρόμους μπροστά από τα σπίτια τους και τα υπόγειά τους να πλημμυρίζουν από τα νερά του «φουσκωμένου» Πηνειού.

To top