Παρέμβαση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λήμνου για την επαναλειτουργία της Κινητής Μονάδας Υγείας

Παρέμβαση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λήμνου για την επαναλειτουργία της Κινητής Μονάδας Υγείας

Την επαναλειτουργία της  Κινητής Μονάδας Υγείας (ΚΟΜΥ) στη Λήμνο και την άμεση στελέχωσή του με  πρόσληψη επιπλέον υγειονομικού προσωπικού, ζητά το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λήμνου. «Σπρώχνουν τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του νησιού να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την προστασία της υγείας τους και της ζωής τους πληρώνοντας και τα rapid test που θα χρειαστεί να κάνουν!» τονίζει η σχετική ανακοίνωση .

Τη στιγμή που έχουμε έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού και στο νησί μας και ο κίνδυνος εξάπλωσης της πανδημίας και στη Λήμνο είναι μεγάλος, τη στιγμή που είναι απαραίτητα τα μαζικά, επαναλαμβανόμενα, δωρεάν rapid test στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς του νησιού, σταματούν τη λειτουργία της Κινητής Μονάδας Υγείας(ΚΟΜΥ) λόγω έλλειψης προσωπικού!
Σπρώχνουν τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του νησιού να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την προστασία της υγείας τους και της ζωής τους πληρώνοντας και τα rapid test που θα χρειαστεί να κάνουν!
Δεν φτάνουν τα έξοδα και η ταλαιπωρία στην οποία υποβαλλόμαστε για θέματα της υγείας μας εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων του νοσοκομείου σε μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό, έρχονται τώρα να μας στερήσουν και τα δωρεάν rapid test, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι κυβέρνηση και υπουργείο υγείας δεν δίνουν δεκάρα για τη ζωή των εργαζομένων, του λαού και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η στήριξη των επιχειρηματιών στο χώρο της υγείας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
-Την άμεση στελέχωση της ΚΟΜΥ με το απαραίτητο προσωπικό και την επαναλειτουργία της.
-Την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στο νησί μας και συγκεκριμένα :
– Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου σύμφωνα και με τον υπάρχοντα (ελλιπή) Οργανισμό, αλλά και του τοπικού ιατρείου Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).
– Καμία απόλυση επικουρικού. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
– Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Λήμνου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού.
-Ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
– Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές.
-Στελέχωση του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Λήμνου με δύο μόνιμους γιατρούς όπως προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας του.
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
Μύρινα 11-11-2021

To top