Οξύνεται το προεκλογικό κλίμα στο Δήμο Μυτιλήνης – Μηνύσεις και αυτόφωρα

Οξύνεται το προεκλογικό κλίμα στο Δήμο Μυτιλήνης – Μηνύσεις και αυτόφωρα

Λίγα 24ωρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία κατάθεσης των ψηφοδελτίων το προεκλογικό κλίμα  σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει έντονη δόση τοξικότητας με μπόλικο παρασκήνιο και εκατέρωθεν καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις και πιέσεις  προς υποψηφίους. Οι πολιτικές κόντρες φθάνουν μάλιστα μέχρι την πόρτα του Εισαγγελέα με καταγγελίες αλλά  και μηνύσεις.

Η πλευρά του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή  Κύτελη – ο οποίος έχει τεθεί εκτός κούρσας για τη διεκδίκηση του  Δήμου-  έχει στρέψει τα πυρά κατά   του Αντιδημάρχου  Πολιτισμού Παναγιώτη Τσακύρη με σοβαρές καταγγελίες για οικονομική διαχείριση . Ο ίδιος απαντά με μηνύσεις ενώ το όλο ζήτημα μονοπωλεί το τελευταίο διάστημα τις πολιτικές  συζητήσεις  Εκείνο που δεν έχει απαντηθεί και από τις δυο πλευρές είναι γιατί ο κ. Τσακύρης παραμένει Αντιδήμαρχος Πολιτισμού αφού ούτε ο ίδιος έχει παραιτηθεί, ούτε και ο Δήμαρχος όμως παρά το γεγονός ότι τον καταγγέλλει, δεν τον έχει παύσει από τα καθήκοντά του.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο την Τρίτη φθάνοντας σε μηνύσεις και αυτόφωρη διαδικασία  μετά τη γραπτή  δήλωση του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Σωτήρη Μαρινάτου  στην οποία σχολίασε τα όσα έχει καταγγείλει ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής σε βάρος του Αντιδημάρχου Πολιτισμού για τη διαχείριση των χρηματοδοτήσεων όσο αφορά τις εκδηλώσεις στα χωριά με βάση πάντα τις καταγγελίες της δημοτικής αρχής .Ο κ Μαρινάτος στην γραπτή δήλωσή του άφησε και ερωτηματικά για το γεγονός ότι ο κ. Τσακύρης παραμένει υποψήφιος «…θα προσδοκούσε κανείς να υπάρχει η πολιτική ευθιξία από πρόσωπα που διεκδικούν το αξίωμα του Δημάρχου να θέσουν εκτός του ψηφοδελτίου τους όλους εκείνους που είναι ύποπτοι για τέλεση σοβαρότατων αδικημάτων, πόσω μάλλον σε βάρος του δημοσίου» ανέφερε μεταξύ άλλων .

Η δήλωση Μαρινάτου προκάλεσε την άμεση αντίδραση Τσακύρη ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση.

Αναλυτικά σε ανάρτησή του ο κ. Τσακύρης αναφέρει τα εξής: «Μετά τα όσα συκοφαντικά δημοσίευσε χθες ο έμμισθος Δ/νων Σύμβουλος της ΑΔΕΛ ,υποψήφιος με τον αντίπαλο συνδυασμό κ. Μαρινάτος, ότι υιοθετεί, σχετικά περί τέλεσης εκ μέρους μου σοβαρών ποινικών αδικημάτων που μου καταλογίζει ο Δήμαρχος και που αφορούν την οικονομική διαχείριση εκ μέρους μου των υποθέσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού , ενώ γνωρίζει πως δεν υπάρχει τίποτα και για τα όσα εμφανίστηκε ως τιμητής και Δικαστής, κατέθεσα ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ μήνυση. Ο κ. Μαρινάτος οδηγήθηκε στο Τμήμα κατά την αυτόφωρη διαδικασία. Εχω δηλώσει πως με την τιμή μου , την ηθική μου, την εντιμότητα και το έργο που επιτέλεσα επί 4 έτη στεγνώνοντας τη ψυχή μου δε θα επιτρέψω σε κανένα να παίξει και να σκυλεύσει για να διαφημιστεί ώστε να μαζέψει ψήφους. επειδή δεν έχει τίποτε άλλο να διαφημίσει…….. …Ως εδώ ……
Οσον αφορά τον ηθικό αυτουργό σε όλο αυτό ,θα κληθεί κι αυτός να δώσει τις εξηγήσεις του στη Δικαιοσύνη λίαν συντόμως.
Οι εκλογές κύριοι δεν κερδίζονται με ανήθικους τρόπους Η κοινωνία θέλει φάρμακο κι όχι δηλητήριο. Καντε έντιμο αγώνα κι αφήστε την ήρεμη ….»
To top