Η γιορτή του κάστανου στον καιρό του κορονοϊου | Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις κάστανα θα μοιρασθούν στα χωριά

Η γιορτή του κάστανου στον καιρό του κορονοϊου | Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις κάστανα θα μοιρασθούν στα χωριά

Η γιορτή του κάστανου στην Αγιάσο τροποποιήθηκε φέτος λόγω της αυξητικής πορείας των κρουσμάτων στο νησί μας.Αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα γίνονταν μέσα στο χωριό, μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και το ψήσιμο των κάστανων. Ωστόσο, λόγω της ημέρας στο δημοτικό πάρκο του χωριού θα ηχήσουν τα σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου που θα παρουσιάσουν ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα παραδοσιακών σκοπών.

 

Η πρόεδρος του χωριού, Διαμάντω Ρουγκέλλη παρουσίασε στον Αίολο τις δράσεις που θα γίνουν ανήμερα της γιορτής.

Επιπροσθέτως, όπως τόνισε η πρόεδρος του χωριού, θα υπάρχει μία φουφού στο εξοχικό θέρετρο στον Άγιο Δημήτριο ενώ φουφούδες  θα υπάρχουν και θα προφέρονται δωρεάν κάστανα και σε ακόμη τρεις υπαίθριες τοποθεσίες του χωριού: Στον α) Αι Γιάννη, β) στο Φολίδι, γ) Μπιτζίλια.

Μάλιστα, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου κινητά συνεργεία της κοινότητας θα διανείμουν δωρεάν κάστανα στα χωριά της Λέσβου, σε ατομική συσκευασία. Πάνω στη συσκευασία θα υπάρχει ένα qrcode που ο καθένας θα μπορεί να το σκανάρει με το κινητό του για να περιηγηθεί διαδικτυακά στον Καστανιώνα.

Η κ. Ρουγκέλλη πρότρεψε τους πολίτες να παραμείνουν στα χωριά τους προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός αρά και η διασπορά του ιού.

update H ανακοίνωση της Δ.Ε. Αγιάσου 

Φέτος, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την εποχή στο νησί μας λόγω της έξαρσης της πανδημίας και επειδή πρέπει να εξασφαλιστεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η προστασία της δημόσιας υγείας, το πρόγραμμα της 17ης Γιορτής Κάστανου τροποποιείται ως εξής:
Μέσα στο χωριό δεν θα ανάψουν φουφούδες και καζάνια για το ψήσιμο – βράσιμο κάστανων, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός των εκδρομέων. Κάστανα θα προσφέρονται δωρεάν στον κόσμο μόνο σε τέσσερις υπαίθριες τοποθεσίες: α) Στον Αι Γιάννη, β) στο Φολίδι, γ) στα Μπιτζίλια, απ’ όπου διέρχονται οι πεζοπορικές διαδρομές στον καστανιώνα, καθώς επίσης και δ) στο γνωστό εξοχικό θέρετρο του Αι Δημήτρη. Στόχος είναι να αποσυμφορηθεί ο αστικός ιστός και ιδιαίτερα το ιστορικό-εμπορικό κέντρο του οικισμού και να διοχετευθεί ο κόσμος στο βουνό, που αυτή την εποχή προσφέρεται για περιπατητικές διαδρομές.
Για τους ίδιους λόγους δεν θα γίνουν οι αρχικά προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέσα στο χωριό (χορευτικές δράσεις, εκθέσεις, κλπ), εκτός από τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου που θα παρουσιάσουν ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα παραδοσιακών σκοπών στο Δημοτικό Πάρκο.
Το Σάββατο, 14/11/2021, κινητά συνεργεία της Κοινότητας Αγιάσου θα διανείμουν δωρεάν κάστανα σε σακουλάκια (ατομικές συσκευασίες) σε χωριά της λεσβιακής υπαίθρου. Πάνω σε κάθε συσκευασία θα υπάρχει αυτοκόλλητο με εφαρμογή qrcode, την οποία όταν τη σκανάρετε με το κινητό σας θα σας κάνει διαδικτυακή περιήγηση στον καστανιώνα (Προσφορά του visit agiasos). Έτσι, αν επιλέξετε να μην επισκεφθείτε φέτος την Αγιάσο, μπορείτε να ξεναγηθείτε νοερά στις φυσικές της ομορφιές.
Παρακαλούμε τους επισκέπτες να τηρούν όλα τα ενδεικνυόμενα υγειονομικά μέτρα τόσο εντός όσο και εκτός των κλειστών χώρων.

 

 

To top