«Σάρκα και οστά» πήρε…το όνειρο για τις Ιαματικές Πηγές Πολιχνίτου

«Σάρκα και οστά» πήρε…το όνειρο για τις Ιαματικές Πηγές Πολιχνίτου

Σε μια λαμπρή εκδήλωση, παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 16 Αυγούστου τα εγκαίνια των ριζικά ανακαινισμένων Ιαματικών Πηγών «Ιπποκράτης» στον Πολιχνίτο. Μετά τον Αγιασμό ακολούθησαν ομιλίες των προσκεκλημένων που συνέλαβαν στην αξιοποίηση και ανακαίνιση του χώρου και περιέγραψαν τα σχέδια τους για το μέλλον τα οποία επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις. Ειδική αναφορά έγινε και στον πολλά υποσχόμενο «ιαματικό τουρισμό» που όπως όλα δείχνουν θα είναι ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Λέσβου.

«Το έργο δεν θα είναι δικό μας αλλά θα είναι δικό μας», ανέφερε ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Κούσκος που έχει αναλάβει τις ιαματικές πηγές Πολιχνίτου ενώ τόνισε πως δεν θα αφήσει καμία πτυχή και καμία συνθήκη που να μην αξιοποιήσει για το κοινό καλό. Μάλιστα, όπως είπε υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τουριστικούς πράκτορες για τον ιαματικό τουρισμό. Τα επόμενα δύο χρόνια όπως τόνισε θα υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης 500 ατόμων την ημέρα ενώ οι θέσεις εργασίες θα ξεπερνούν τις 50.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Πολιχνίτου Γιώργος Αλάνης ο οποίος τόνισε ότι νιώθει χαρά, ικανοποίηση και συγκίνηση καθώς είναι η πρώτη πηγή της Δυτικής Λέσβου που αξιοποιείται. «Το όνειρο των Πολιχνιατών γίνεται πραγματικότητα μέσα από δύσκολες συνθήκες – ξεπεράσαμε πολλά εμπόδια για να φτάσουμε στο σημερινό σημείο. Όταν συστρατεύθηκα με τον Ταξιάρχη Βέρρο είχα βάλει προσωπικό στοίχημα την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Πολιχνίτου και του γεωθερμικού πεδίου», ανέφερε. Ο πρόεδρος του χωριού Δημήτρης Γιανναρέλλης συνεχάρη στην ομιλία του τον Ταξιάρχη Βέρρο για την επιτυχία του καθώς και τον Θοδωρή Κούσκο για την επένδυση αυτή.

Ο Παναγιώτη Ζαφειρίου, μέλος του ΔΣ των ιαματικών πηγών Ελλάδας, τόνισε ότι τα νερά που βγάζει η Λέσβος είναι μοναδικά και πως τέτοια νερά έχει μόνο το νησί μας και η Ισλανδία.

 

Το όνομα «Ιπποκράτης», λασπόλουτρα και μοναδικά προϊόντα 

«Το όνομα Ιπποκράτης δεν είναι τυχαίο. Στόχος μας είναι η ιπποκράτειος ολιστική ιατρική», τόνισε η Γεωργία Μαρία Μαρκοπούλου, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και εξήγησε πως η συγκεκριμένη μέθοδος απαιτεί συνδυασμό καλής σωματικής υγείας – ψυχής – πνεύματος και ευεξίας. «Πλέον οι άνθρωποι αναζητούν νέους τρόπους πέρα από τη συμβατική ιατρική», τόνισε. Μέχρι τέλη του έτους η Λουτρόπολη θα έχει τα δικά της προϊόντα από νερό και θα διαθέτει λασπόλουτρα ενώ την επόμενη χρονιά ο επισκέπτης θα μπορεί να παραμένει πάνω από οκτώ ώρες, τόνισε ο κ. Ζαφειρίου.

«Όπου υπάρχει συνένωση, υπάρχει και έργο» τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αναστασία Αντωνέλλη και συνεχάρη εκ μέρους της περιφερειακής Αρχής, τη Δημοτική Αρχή Βέρρου ενώ με θερμά λόγια μίλησε και για τον κ. Κούσκο.

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος χαρακτήρισε «ακατέργαστα διαμάντια» τις θερμοπηγές του Πολιχνίτου, της Εφταλούς και του Λισβορίου και δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση και των υπόλοιπων δύο «ώστε σε λίγο καιρό η Λέσβος να έχει τρεις ιαματικές πηγές».

«Συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα η οικογένεια Κούσκου», είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς ενώ στο βήμα ανέβηκε και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αλκιβιάδης Στεφανής ο οποίος έκανε γνωστό πως είναι επίτιμος δημότης στον Πολιχνίτο , «άρα λέω ότι έκτος από την Αγιάσο ότι είναι και εδώ το σπίτι μου», υπογράμμισε ο ίδιος. Τέλος, τον λόγο πήρε και ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Λέσβου, κ. Βογιατζής ο οποίος αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της λουτροθεραπείας και συνεχάρη με την σειρά του τους εμπλεκόμενους στη συγκεκριμένη επένδυση.

To top