Πρόσκοποι Λέσβου: Εθελοντικές δράσεις στον ορεινό Ασώματο

Πρόσκοποι Λέσβου:  Εθελοντικές δράσεις στον ορεινό Ασώματο

Τη Λέσβο επιλέγουν ξανά, τμήματα Ανιχνευτών (μεγάλων εφήβων Προσκόπων 15 έως 18 ετών) αλλά για πρώτη φορά και Ομάδες Προσκόπων (έφηβοι 12 έως 15 ετών) για τις ετήσιες καλοκαιρινές τους δράσεις.
Ήδη στη Λέσβο, μετά τις Κοινότητες Ανιχνευτών από τον Υμηττό και τη Νέα Σμύρνη της Αθήνας που αναχώρησαν χθες, βρίσκονται υλοποιώντας τη Μεγάλη Δράση Υπαίθρου τους, οι Κοινότητες Ανιχνευτών από το 6ο και το 9ο Συστήματα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης.
Ας σημειωθεί ότι πέρα των άλλων δράσεων τους οι Ανιχνευτές από τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Κέντρο Ασωμάτου, πραγματοποίησαν δράσεις εθελοντικής προσφοράς σε όφελος της κοινωνίας του μικρού χωριού που φιλοξενεί το Προσκοπικό Κέντρο.
Η πρώτη ομάδα ανέλαβε τη συντήρηση του πάρκου αναψυχής και αθλητισμού «Μανώλης και Μίκα Κοντέλλη». Η δεύτερη ομάδα ζωγράφισε τη στάση απέναντι από την παιδική χαρά του χωριού με θέμα «ο άνθρωπος και το παιχνίδι». Η τρίτη ομάδα ανέλαβε την ζωγραφική απέναντι από το προσκοπικό κέντρο με θέμα το περιβάλλον και την Ελλάδα μέσα από τα μάτια του Οδυσσέα Ελύτη. Και η τελευταία ομάδα βοήθησε στην ανακαίνιση του λαογραφικού μουσείου του χωριού.
Σήμερα οι Ανιχνευτές της Θεσσαλονίκης ταξιδεύουν για το Σίγρι.
Ας σημειωθεί ότι στα πλαίσια του ανοίγματος του νησιού σε πανελλαδικές προσκοπικές δράσεις, το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου, στο Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Κέντρο της Εφταλούς, το παλιό δημοτικό κάμπινγκ του Μολύβου, που αξιοποιείται από την Προσκοπική Κίνηση σε όφελος και της τοπικής κοινωνίας, θα κατασκηνώσουν Ομάδες Προσκόπων από τη Χίο! Εγκαινιάζοντας με τον τρόπο τους τη μετατροπή αυτού του κλειστού και εγκαταλειμμένου μέχρι πρότινος χώρου, σε ένα κέντρο που μπορεί να λειτουργήσει σαν χώρος υλοποίησης προσκοπικών κατασκηνώσεων, τμημάτων από όλη την Ελλάδα.

To top