Έκρηξη κρουσμάτων στα σχολεία στη Λέσβο – 54 νέα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Έκρηξη κρουσμάτων στα σχολεία στη Λέσβο – 54 νέα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

54 συνολικά νέα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της Λέσβου καταγράφηκαν σήμερα.

Η αύξηση των κρουσμάτων συνολικά για το νησί της Λέσβου αποτυπώνεται και στα κρούσματα στα σχολεία του νησιού, καθώς σήμερα στα πλαίσια της υποχρέωσης διενέργειας self και rapid test από τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και μαθητές πριν τη προσέλευση τους στα σχολεία, διαγνώστηκαν 54 νέα κρούσματα.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, διαγνώστηκαν θετικοί 30 μαθητές και 4 εκπαιδευτικοί.

Θετικοί βρέθηκαν, 7 μαθητές στο Δημοτικό Πλωμαρίου και άλλοι 9 στο Δημοτικό Παμφίλων. Ακόμα δύο μαθητές βρέθηκαν θετικοί στο Δημοτικό Σκοπέλου, δύο στο 7ο Δημοτικό Μυτιλήνης, δύο στο 15ο Δημοτικό Μυτιλήνης, ένας μαθητής βρέθηκε θετικός στο 1ο Νηπιαγωγείο Καλλονής, ένας στο 1ο Νηπιαγωγείο Παπάδου, ένας στο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής, ένας ακόμα μαθητής στο Δημοτικό Πολιχνίτου, ένας στο 1ο Δημοτικό Μυτιλήνης και ένας στο Δημοτικό Ιππείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περίπτωση του Δημοτικού Παμφίλων, σε ένα από τα τμήματα έχουν βρεθεί θετικοί οι 6 μαθητές από τους 18. Στην περίπτωση που βρεθούν και άλλοι μαθητές θετικοί, το συγκεκριμένο τμήμα θα οδηγηθεί σε κλείσιμο, ως το πρώτο τμήμα που κλείνει με τις νέες οδηγίες που θέλουν πάνω από το 50% των μαθητών να νοσούν.

Ενώ οι συνολικά τέσσερις εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν θετικοί, διδάσκουν ένας στο Δημοτικό Πολιχνίτου, ένας στο Δημοτικό Πλωμαρίου, ένας στο Δημοτικό Ιππείου και ένας στο Δημοτικό Παμφίλων.

Όσον αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, διαγνώστηκαν συνολικά 16 μαθητές και 4 εκπαιδευτικοί.

Θετικοί διαγνώστηκαν δύο μαθητές στο ΓΕΛ Γέρας, δύο στο 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, δύο στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου και από ένα θετικό στον κορονοιό μαθητή έχει το 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το Γυμνάσιο Φίλιας, το Γυμνάσιο Γέρας, το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης, το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, το Γυμνάσιο Ιππείου, Γυμνάσιο Παμφίλων, το Γυμνάσιο Μανταμάδου και το Γυμνάσιο Αγιάσου.

Ενώ εκ των τεσσάρων εκπαιδευτικών που βρέθηκαν θετικοί, οι δύο διδάσκουν στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου, ένας εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο Αγιάσου και ένας στο Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης.

To top