«Αναζητώντας την Ομηρική Χρυσή στην κοιλάδα του Χρούσου» βιωματική εκδήλωση στο Χρούσο

«Αναζητώντας την Ομηρική Χρυσή στην κοιλάδα του Χρούσου» βιωματική εκδήλωση στο Χρούσο

Ο Σύλλογος Προστασίας και Εξωραϊσμού Περιβάλλοντος των απανταχού Χρουσιανών «Ο ΧΡΟΥΣΟΣ» διοργανώνει βιωματική εκδήλωση : «Αναζητώντας την Ομηρική Χρυσή στην κοιλάδα του Χρούσου» . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Αυγούστου 2023, στις 7:30πμ στον Χρούσο.

Η περιπατητική διαδρομή, παράλληλα με την ενημέρωση των συμμετεχόντων, συμβάλλει στην κατανόηση της γεωγραφίας της περιοχής και της ιστορίας του τόπου. Από τον μύθο, στα ίχνη που εντοπίζονται σήμερα, με άξονα το βιβλίο του Ομηριστή Ιωάννη Ανδρέα Βλάχου «Όμηρος και Λέσβος – Χρυσηίδα και Βρισηίδα».

Οι συμμετέχοντες θα ιχνηλατήσουν τον τόπο, ανιχνεύοντας στοιχεία από διαφορετικές ιστορικές περιόδους που συνθέτουν ένα παζλ, που είναι ελάχιστα γνωστό.

Ο Χρούσος αποτελούσε τμήμα της αρχαίας Ερεσίας. Ανάμεσα σε άλλα ίχνη κατοίκησης της περιοχής, που δεν έχουν χαρτογραφηθεί, δεσπόζει ο Παλιόπυργος του Χρούσου, που εμπεριέχεται στο ΦΕΚ 92/Β/1991, αποτελώντας τμήμα των οχυρωματικών κατασκευών που εντοπίζονται στην Νοτιοδυτική Λέσβο και γειτνιάζει με τον πύργο της Πιστεριάς και της Βίγλας της Ερεσού.

Η διαδραστική εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου και απευθύνεται στους κατοίκους και στους επισκέπτες του Χρούσου, του Μεσοτόπου, της ευρύτερης περιοχής αλλά και όλου του νησιού. Συμβάλλει στην προβολή της Λέσβου, καθώς αναδεικνύει μια διαφορετική προσέγγιση του Γεωπάρκου και φέρνει στο φως νέες οπτικές και συνδέσεις με το αρχαίο παρελθόν της νήσου, προβάλλοντας τον εναλλακτικό τουρισμό και αναδεικνύοντας την φύση και την ιστορία του τόπου.

To top