Θερινά μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά από τη Συνύπαρξη και την Αριάδνη ΑΜΚΕ

Θερινά μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά  από τη Συνύπαρξη και την Αριάδνη ΑΜΚΕ

Θερινά μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης και διαμόρφωσης περιβαλλοντικής συνείδησης σε παιδιά που διαμένουν στις προσφυγικές δομές ξεκινά η Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο σε συνεργασία με την ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΜΚΕ, κάθε Τετάρτη 17:00-19:00 και Παρασκευή 10:00-12:00.

Στην προσπάθεια για ανάπτυξη ουσιαστικών διαπολιτισμικών σχέσεων και την ομαλή ένταξη της προσφυγικής κοινότητας στην τοπική κοινωνία, θα ενταχθούν πιλοτικά στο πρόγραμμα, χωρίς οικονομική επιβάρυνση και ελληνόπουλα, ηλικίας 6-11 ετών.

Τα μαθήματα είναι αυτοτελή, ώστε κάθε καινούριος μαθητής να μπορεί να συμμετέχει χωρίς να υφίσταται η ανάγκη για παρακολούθηση μιας σειράς μαθημάτων. Σε ένα τυπικό δίωρο, τα παιδιά κάθονται παρέα στο τραπέζι για να μοιραστούν ένα κολατσιό, διδάσκονται βασικές έννοιες για το περιβάλλον, παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο για παιδιά και καλούνται να δημιουργήσουν μια ζωγραφιά σχετικά όσα διδάχθηκαν. Εμπλέκονται κοινωνικά, συναισθηματικά, κινητικά και νοητικά με άλλα παιδιά, με αντικείμενα και αναπαραστάσεις γνώριμες ή νέες, με καταστάσεις ρεαλιστικές και φανταστικές. Μαθαίνουν, ενώ ανακαλύπτουν, δημιουργούν, αυτοσχεδιάζουν, αναπαριστούν, συνεργάζονται, επικοινωνούν και κοινωνικοποιούνται.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Για συμμετοχή στα μικτά τμήματα (προσφυγόπουλα – ελληνόπουλα) απαιτείται η κράτηση θέσεων τηλεφωνικά στο 6976 406018 ή διαδικτυακά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeACynXa6B4mpBQ-SSufYUdhg0I8hCSbiyhXJZcz0ZcrQjI_g/viewform

 

To top