Έργα 7,5 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για τη Δυτική Λέσβο

Έργα 7,5 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για τη Δυτική Λέσβο

Μια σημαντική χρηματοδότηση, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ , από το πρόγραμμα  «Αντώνης Τρίτσης», εξασφάλισε ο Δήμος Δυτικής Λέσβο  για τη δημιουργία, ενεργειακών και περιβαλλοντικών αναβαθμίσεων υποδομών ψυχαγωγίας σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Συγκεκριμένα υπεγράφη σήμερα η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Δυτικής Λέσβου και ΔΕΠΑΝ και αποστέλλεται πλέον για υπογραφή και στην τρίτη συμβαλλόμενη, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για έργα και δράσεις με φορέα υλοποίησης τον Δήμο, συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκ. ευρώ.
Πιο αναλυτικά, τα έργα που περιλαμβάνονται στην υπογραφείσα Πράξη με τίτλο «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου», με πόρους του Προγράμματος «Αντ. Τρίτσης», αφορούν στην αισθητική, ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση υποδομών ψυχαγωγίας σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Δυτικής Λέσβου.
Ειδικότερα προβλέπονται:
• Αναπλάσεις με πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους στην Σκ. Ερεσού, στην Σκ. Καλλονής και στη Νυφίδα
• Αθλητικές εγκαταστάσεις
• 27 επιπλέον παιδικές χαρές σε επιλεγμένους οικισμούς του Δήμου
Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, δήλωσε σχετικά:
«Πέραν των 10 εκ. ευρώ που εξασφαλίσαμε από το πολύτιμο χρηματοδοτικό εργαλείο του Προγράμματος «Αντ. Τρίτσης», έχοντας ολοκληρώσει και υλοποιώντας ως σήμερα κομβικές αγροτικές οδοποιίες για τον Δήμο μας, σήμερα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, εξασφαλίζουμε επιπλέον 7 εκ. ευρώ από το ίδιο Πρόγραμμα, για να προχωρήσουμε σε νέα έργα αναπλάσεων, δημιουργίας ποδηλατοδρόμων, παιδικών χαρών και αθλητικών χώρων. Δεν εφησυχάζουμε στο κλείσιμο μιας δημιουργικής θητείας μας στην ιδρυτική λειτουργία μας στον Δήμο Δυτικής Λέσβου και συνεχίζουμε με τους ίδιους ρυθμούς για τη συνολική αναβάθμιση των κοινόχρηστων υποδομών μας».

To top