Οδηγίες για τους νέους φοιτητές από το Σύλλογο Μεσιτών Λέσβου

Οδηγίες για τους νέους φοιτητές από το Σύλλογο Μεσιτών Λέσβου

Ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες οι βάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και ο Σύλλογος Μεσιτών Λέσβου καλωσορίζει τους νέους εισακτέους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στη πόλη της Μυτιλήνης και δίνει κάποιες συμβουλές στο τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς και οι νέοι στην αναζήτηση φοιτητικής στέγης.

Η αναζήτηση φοιτητικής στέγης για ενοικίαση δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση και υπάρχουν αρκετά πράγματα που θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς των φοιτητών για να αποφύγουν παγίδες, λάθη και να μην πέσουν θύματα επιτήδειων.

– ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Ζούμε σε μια εποχή όπου οι περισσότεροι κάνουν αναζητήσεις μέσω Διαδικτύου, όμως άλλο η αγγελία, άλλο το τηλέφωνο με τον ιδιοκτήτη και άλλο να δεις το σπίτι με τα ίδια σου τα μάτια. Πολλές φορές οι φωτογραφίες μπορεί να είναι παραπλανητικές και να οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα.

– ΓΡΑΠΤΟ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ
Κάνουμε πάντα μισθωτήριο γραπτό πέραν του ηλεκτρονικού (Taxisnet) στο οποίο αναφέρονται κάποιοι πιθανοί όροι. Οι προφορικές συμφωνίες ενδεχομένως να αποφέρουν μελλοντικές παρεξηγήσεις, ειδικά κατά τη λήξη της μίσθωσης π.χ. να παραδοθεί βαμμένο το ακίνητο, όπως το παρέλαβε με την έναρξη αυτής. Γενικά, όλα όσα συμφωνούνται πρέπει να είναι γραπτά, καθώς όπως λέγεται «τα γραπτά μένουν».

– ΕΛΕΓΧΟΣ
Ελέγχουμε καλά το σπίτι για να διαπιστώσουμε τυχόν βλάβες και να τις επισημάνουμε στον ιδιοκτήτη, ώστε να τις διορθώσει πριν αρχίσουμε να κατοικούμε στο σπίτι. (υγρασίες, κεραία, air condition κ.α.)
Ελέγχουμε λογαριασμούς ύδρευσης και ρεύματος ώστε να είμαστε σίγουροι ότι ξεκινάμε με μηδενική οφειλή στη χρήση τους.

– ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
Εάν απευθυνθούμε σε μεσιτικό γραφείο, προσέχουμε να είναι νόμιμο. Γενικά οι εισακτέοι καλό είναι να απευθύνονται για την εύρεση ακινήτου στα οργανωμένα μεσιτικά γραφεία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ, ώστε με την εμπειρία τους να αποφύγουν την όποια κακοτοπιά.

To top