ΣΕΓΑΣ για τις συναυλίες στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης: Nα διαφυλαχθεί η ασφάλεια του στίβου

ΣΕΓΑΣ για τις συναυλίες στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης:  Nα διαφυλαχθεί η ασφάλεια του στίβου

Εν όψει των συναυλιών που θα γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης η Ένωση Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Λέσβου έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο Αθλητικού & Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Μυτιλήνης, εκφράζοντας  έντονη ανησυχία για τον κίνδυνο πρόκλησης ζημιών και καταστροφής του ελαστικού τάπητα (ταρτάν).

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Με την παρούσα επιστολή μας, θέλουμε να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για τον κίνδυνο πρόκλησης ζημιών και καταστροφής του ελαστικού τάπητα (ταρτάν) του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, από την προγραμματισμένη συναυλία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό μας Στάδιο την 31.07.2023 καθώς και των άλλων που πρόκειται να ακολουθήσουν.
Είμαστε βέβαιοι ότι κι εσείς ο ίδιος αντιλαμβάνεστε πολύ καλά τον κίνδυνο αυτό από τη διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων εντός των αθλητικών χώρων.
Άλλωστε, μόλις πρόσφατα αντιμετωπίσαμε (Δήμος και η οικογένεια του στίβου) τους ίδιους κινδύνους, όταν μάλιστα το ταρτάν του σταδίου μόλις είχε ανακατασκευασθεί.
Τότε, με την λήψη ιδιαίτερων μέτρων ασφάλειας και επιμέλειας που επιδείξατε οι ζημιές είχαν αποφευχθεί.
Πρόσφατες δε, είναι οι ειδήσεις που υποθέτουμε ότι και εσείς έχετε πληροφορηθεί, ότι δηλαδή από παρόμοιες εκδηλώσεις καταστράφηκε το ταρτάν στα δημοτικά στάδια Ρόδου, Ναυπλίου και Τρικάλων.
Αντιλαμβανόμαστε βέβαια το ενδιαφέρον του Δήμου για την ψυχαγωγία των δημοτών του, όμως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα στάδια είναι χώροι άθλησης, χώροι αφιερωμένοι και ταγμένοι στον αθλητισμό, τον οποίον και μόνον πρέπει να εξυπηρετούν.
Αν, παρ’ όλα τα παραπάνω, πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη συναυλία στο χώρο του δημοτικού σταδίου, τότε θέλουμε να επιστήσουμε τη προσοχή σας και να σας παρακαλέσουμε να μεριμνήσετε ώστε να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα προστασίας του ελαστικού τάπητα του σταδίου, όπως απαγόρευση εισόδου θεατών στον αγωνιστικό χώρο, απαγόρευση διέλευσης αυτοκινήτων πάνω από το ταρτάν και απαγόρευση εγκατάστασης οποιουδήποτε μηχανήματος (ενισχυτές, ηχεία, φωτιστικά κλπ) πάνω στον ελαστικό τάπητα, τοποθέτηση προστατευτικού καλύμματος στο διάδρομο εισόδου-εξόδου του αγωνιστικού χώρου κ.α.
Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να διαφυλαχθεί η ασφάλεια του στίβου και του πολύ ακριβού εξοπλισμού του καθώς και των λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων, που αποτελούν περιουσία του φορέα σας αλλά και της αθλητικής οικογένειας και όλων των συμπολιτών μας.
Γνωρίζετε φυσικά ότι το έργο της αποκατάστασης τυχόν ζημιών και όπου είναι τεχνικά δυνατή, θα κοστίσει πανάκριβα και θα στερήσει παράλληλα από τους αθλούμενους τον μοναδικό για το Δήμο μας χώρο άθλησης για τον κλασικό αθλητισμό.
Ιδιαίτερα δε χρήσιμο θα ήταν να ζητηθούν οι ανάλογες εγγυήσεις από τους οργανωτές της συναυλίας, ώστε από αυτές να καλυφθούν τυχόν ζημιές που δεν θα μπορέσουν να αποφευχθούν.

To top