Το νηπιαγωγείο Μεσαγρού συμμετείχε στο Lesvos Food Fest 2023 μέσα από το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού

Το νηπιαγωγείο Μεσαγρού συμμετείχε στο Lesvos Food Fest 2023 μέσα από το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού

Το νηπιαγωγείο Μεσαγρού συμμετείχε για πρώτη  φορά στο Lesvos Food Fest 2023, σε αυτόν τον μοναδικό γαστρονομικό θεσμό, με ένα διαφορετικό  παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, το οποίο έλαβε χώρα στις 18 Ιουλίου,  έχοντας ως αφετηρία τον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Επτά ομάδες με έναν  χάρτη στο χέρι και μια πάνινη τσάντα με όλα τα απαραίτητα, κλήθηκαν να  φέρουν εις πέρας 5 μαγειρικές δοκιμασίες, να λύσουν κουίζ μέσα από τις  ακουστικές ξεναγήσεις των χώρων των οποίων επισκεπτόντουσαν, να  συλλέξουν παραδοσιακά, τοπικά προϊόντα και να καταλήξουν όλες μαζί στη “Μοδούσα”. Εκεί η κάθε μία ομάδα έπρεπε να βρει τον πάγκο της και να  ετοιμαστεί για την τελευταία δοκιμασία, η οποία ήταν η δημιουργία μιας  διαφορετικής ελληνικής σαλάτας με όλα τα τοπικά προϊόντα που είχε  συλλέξει (μέλι, ρίγανη, παστέλι, λάδι, ντομάτες, παξιμάδια) υπό την  καθοδήγηση του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου, ο οποίος στο τέλος  ανακοίνωσε και τη νικήτρια ομάδα.Νικήτρια ομάδα, για την ιστορία,  αναδείχθηκε η “Μπαμπούλες ΑΕ”, όπου με 57 πόντους κέρδισαν ένα καλάθι  γεμάτο παραδοσιακά προϊόντα.

Το νηπιαγωγείο Μεσαγρού και ο Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων του θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την οργανωτική  επιτροπή και ιδιαίτερα την κ. Μαρία Καπλανέλλη για την ευκαιρία που  τους έδωσαν να γίνουν μέρος του φεστιβάλ, τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου  για την τιμή που έκανε να πλαισιώσει μαγειρικά την όλη δράση, την  Κοιν.Σ.Επ. Μοδούσα και ιδιαίτερα τον κ. Γιώργο Πέτροβιτς για τη  φιλοξενία και την όλη βοήθεια, την κοινότητα Μεσαγρού, τον Αντιδήμαρχο  Γέρας κ. Παράσχο Μανούσο, τα εστιατόρια “Ένωση Καλοφαγάδων” και  “Αλμυρίκι”, το ζαχαροπλαστείο “Μελένηο”, το κατάστημα “Προωθείν”, την  οικοτεχνία “Μελιά”, την εταιρεία “Agnusvita”, τον Μελισσοκομικό  Συνεταιρισμό Λέσβου και τέλος όλους όσους συνετέλεσαν για την άρτια  διεξαγωγή της όλης δράσης.

To top