ΟΛΣΑ : Η επίσκεψη της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στη Λέσβο την περίοδο της προσφυγικής κρίσης

ΟΛΣΑ : Η επίσκεψη της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στη Λέσβο την περίοδο της προσφυγικής κρίσης
Την επίσκεψη της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στη Λέσβο τον Απρίλιο του 2016 θυμίζει σε ανάρτησή της ο Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής. Με την ιδιότητά της ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNESCO έχει έρθει στο νησί προκειμένου να στηρίξει τους τοπικούς φορείς στη διαχείριση της πρωτοφανούς προσφυγικής κρίσης που βίωνε το νησί και είχε συναντηθεί με αείμνηστο Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.
Το 2016 την περίοδο της μεγάλης προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο του Προγράμματος “We Care” του Ιδρύματός της για παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες μετέβη στη Μυτιλήνη για να επισκεφθεί τα δύο Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων, στο Καρά Τεπέ και στη Μόρια.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής στη Μυτιλήνη, η κυρία Βαρδινογιάννη είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, στο Δημαρχείο Λέσβου, όπου είχε ενημερωθεί για την κατάσταση και τις ανάγκες που υπάρχουν στα κέντρα φιλοξενίας, για τις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Λέσβου μπροστά στην προοπτική της φιλοξενίας των προσφύγων για μεγάλο χρονικό διάστημα και υποσχέθηκε να συμβάλει μέσω του Ιδρύματός της στην αντιμετώπισή τους.
Μάλιστα είχε συνεννοηθεί μαζί του, έτσι ώστε ένα μέρος των επόμενων αποστολών τροφίμων και ρουχισμού από το Ίδρυμά της, να διατίθεται στους οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους του νησιού που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ο Δήμαρχος Λέσβου την ευχαρίστησε για τη συνεισφορά της και τόνισε ότι η στήριξή της είναι πολύ σημαντική τόσο για τους κατοίκους του νησιού όσο και για τους πρόσφυγες.
Επίσης είχε ενημερωθεί για το πρόγραμμα μεταποίησης σωσιβίων και πλαστικών βαρκών του Δήμου Λέσβου και είχε δείξει ιδιαίτερο ενθουσιασμό με τις νέες τσάντες και τα άλλα προϊόντα που προέρχονται από τα υλικά αυτά εκφράζοντας την επιθυμία να ξεκινήσει μία νέα συνεργασία μεταξύ του ιδρύματος και του Δήμου Λέσβου σε παρόμοια πρωτοποριακά προγράμματα.
To top