Επίσκεψη Μουτζούρη και Κουφέλου στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού Κάπης

Επίσκεψη Μουτζούρη και Κουφέλου στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού Κάπης

Τον Αγροτικό-Ελαιουργικό- Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Κάπης Λέσβου επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 24 ιουλίου, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Πανάγο Κουφέλο, τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας της Υπηρεσίας Γεώργιο Λαγουτάρη και τον Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ευστράτιο Τσομπανέλλη, όπου  ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού, στο ελαιοτριβείο, το τυποποιητήριο και τους χώρους του πρατήριου και ενημερώθηκαν από τα μέλη, αγρότες και κτηνοτρόφους για την πορεία του συνεταιρισμού και την παραγωγική διαδικασία αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τους συνεταιριστές για την σημαντικό έργο που επιτελούν, για την προσπάθεια εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων και αναφέρθηκε στην στήριξη της Περιφερειακής Αρχής προς τον Πρωτογενή τομέα.

Ο Περιφερειάρχης πρότεινε και στα στελέχη του συνεταιρισμού Κάπης, όπως έχει προτείνει και στους προηγούμενους συνεταιρισμούς που επισκέφτηκε, την σύμπραξη δυνάμεων όλων υπό την σκέπη της Περιφέρειας, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ενοικίασης ή αγοράς ενός φορτηγού πλοίου το οποίο θα μεταφέρει αποκλειστικά ζωοτροφές από την Ηπειρωτική Ελλάδα προς την Λέσβο. Και αυτός καθώς το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει επισημανθεί από όλους είναι η μεταφορά των ζωοτροφών που είναι και δύσκολη και κοστοβόρα.

Ο Περιφερειάρχης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ούΟ Συνεταιρισμός Κάπης Λέσβου συλλέγει την μεγαλύτερη ποσότητα γάλατος ημερησίως. Είναι ένας δυναμικός Συνεταιρισμός σε πολλά επίπεδα και αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη τους για την προσπάθεια και τον συνεχή εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων τους. Πρότεινα και στην Κάπη όπως και στους άλλους συνεταιρισμούς, να καθίσουν σε ένα τραπέζι, υπό τον συντονισμό και την βοήθεια της Περιφέρειας και να προχωρήσουν στην ενοικίαση ή την αγορά πλοίου που θα μεταφέρει τις ζωοτροφές από την Ηπειρωτική Ελλάδα. Ο τζίρος τους, τους δίνει την δυνατότητα να επενδύσουν σε αυτό και να λύσουν μια και καλή το μεγάλο όπως διαπιστώνω και καθολικό πρόβλημα της μεταφοράς»

To top