Σύλλογος Εργαζομένων στο Βοστάνειο: Περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος

Σύλλογος Εργαζομένων στο Βοστάνειο: Περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος

Την περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζόμενων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με αφορμή την ψήφιση πρόσφατου Νόμου και την εφαρμογή του, από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης στη Διευθύντρια και τους τομέαρχες της Νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Βοστάνειο, αναφέρει στα εξής :

Πρόσφατα με νέο νόμο έγινε περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος σε εργαζόμενους της τεχνικής υπηρεσίας, διατηρείται ο απαράδεκτος αποκλεισμός χιλιάδων συνάδελφων (γιατρών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, διοικητικών, λογοθεραπευτών, διαιτολόγων κλπ). Επίσης μια σειρά επαγγελμάτων, όπως μαίες, τραυματιοφορείς, βοηθοί θαλάμου, επισκέπτες υγείας, καθαριστές, παραϊατρικό προσωπικό διαγνωστικών εργαστηρίων, «υποβιβάζονται» από την Α κατηγορία στη Β ή και Γ κατηγορία έκθεσης σε επαγγελματικούς κινδύνους

Μέσα σε όλο αυτό, ο Διοικητής  του Νοσοκομείου Μυτιλήνης (Αρ. Πρωτ. 9087/3-7-2023) αποφάσισε την Περικοπή του, στη Διευθύντρια και τους Τομεάρχες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Η Απόφαση επικαλείται σχετικό ερώτημα του Νοσοκομείου και απάντηση από το Γ.Λ.τ.Κ. και όχι προς το Υπουργείο Υγείας.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που με σχετικές «ερωτήσεις»  και «ερμηνείες» τίθεται σε καθεστώς αμφισβήτησης από υπηρεσιακούς παράγοντες και το Γ.Λ.τ.Κ, η χορήγηση του Ανθυγιεινού Επιδόματος

Σύμφωνα με την Απόφαση της Διοίκησης -που για την ώρα δεν έχει εφαρμογή σε άλλο νοσοκομείο της χώρας-  η περικοπή στηρίζεται στην  «ερμηνεία»??? ότι οι Νοσηλευτές σε θέσεις Ευθύνης δεν ασκούν  Νοσηλευτικά  καθήκοντα αλλά μόνο Διοικητικά, παρότι η Υπουργική απόφαση αριθμ.Γ6/Γ.Π.οικ.92189 ΦΕΚ 5622/14-12-2018 ρητά αναφέρετε σε κλινικές αρμοδιότητες και δεν υπήρχε καν λόγος ερώτησης προς το Γ.Λ.τ.Κ.

Να σημειωθεί εδώ πως  η εσφαλμένη «ερμηνεία» του Γ.Λ.τ.Κ αφορά το ΣΥΝΟΛΟ των Προϊστάμενων τμημάτων &Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να ανοίγονται επικίνδυνοι δρόμοι για επιπλέον περικοπές σε δεκάδες εργαζόμενους- Στελέχη ΟΛΩΝ των Υπηρεσιών.

Το Υπουργείο Υγείας και ο νέος Υπουργός κ. Χρυσοχοίδης οφείλουν να παρέμβουν ώστε άμεσα η απόφαση να ανακληθεί, με σκοπό να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη  χορήγηση του Επιδόματος.

Καλούμε για την ΘΕΤΙΚΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση του προβλήματος.

To top