Αλκιβιάδης Στεφανής: «Προτεραιότητα στην καθημερινότητα του πολίτη και τη στήριξη της απασχόλησης»

Αλκιβιάδης Στεφανής: «Προτεραιότητα στην καθημερινότητα του πολίτη  και τη  στήριξη της απασχόλησης»

Με τον διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και στενό του φίλο Γιώργο Καμπούρη στο πλευρό του, καθώς και τον υπεύθυνο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ στο Βόρειο Αιγαίο Δημήτρη Παραδέλλη,ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλκιβιάδης Στεφανής   παραχώρησε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Πέμπτη στη Λέσβο στο ξεκίνημα της περιοδείας του στο νησί.  Τέλος της επόμενης εβδομάδας και αφού ολοκληρώσει την περιοδεία και στη Χίο θα είναι σε θέση -όπως είπε- ν’ ανακοινώσει τους πρώτους υποψηφίους και το όνομα του συνδυασμού του.

Τόνισε ότι απαραίτητο χαρακτηριστικό στην επιλογή των υποψηφίων που θα στελεχώσουν την ομάδα του  είναι ότι θα πρέπει να έχουν αγάπη για τον τόπο και διάθεση προσφοράς. Σε ερώτηση σχετικά με τα στελέχη της ΝΔ που έχουν ανακοινωθεί ως υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Μουτζούρη  και αν θα τεθεί θέμα διαγραφών, ο ίδιος είπε ότι αυτό, δεν είναι κάτι που θα απασχολήσει εκείνον, αλλά το κόμμα συμπλήρωσε όμως ότι «θα πρέπει να κατεβούν οι τόνοι γιατί σε κάποιους αρέσουν οι αντιπαλότητες».

Για την κριτική που έχει ακουστεί για την υποψηφιότητά του ότι ανέφερε ότι δεν  πρόκειται ν’ απαντήσει στην τοξικότητα και στην προεκλογική περίοδο προτεραιότητα θα είναι το τί μπορεί να γίνει για το μέλλον και όχι η κριτική για το παρελθόν. «Κοιτάμε μπροστά» τόνισε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι το τί έχει πράξει ο καθένας που βρίσκεται σε θέση διοίκησης θα πρέπει να το αναλογισθεί πρώτα  εκείνος που ασκεί διοίκηση. Άρα ο κ. Μουτζούρης είναι εκείνος που θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του, δεν θα τον κρίνω εγώ». Ο Αλκιβιάδης Στεφανής απάντησε και στην κριτική που ακούγεται από την ανακοίνωση της υποψηφιότητά του για το μεταναστευτικό. Υπογράμμισε ότι εκείνος βρέθηκε επικεφαλής για τη φύλαξη των χερσαίων και θαλασσίων  συνόρων το 2019 όταν η Τουρκία εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό και σημειώθηκε η κρίση στον Έβρο και στη συνέχεια στα νησιά. «Ήμουν μέσα στα σκάφη του Λιμενικού και του πολεμικού ναυτικού στις περιπολίες νύχτα και μέρα. Ένας άνθρωπος που αγωνίζεται με τις ένοπλες δυνάμεις για να προστατεύσει τα σύνορα δεν μπορεί να λένε κάποιοι ότι θα γεμίσει τα νησιά με μετανάστες» ανέφερε μεταξύ άλλων. Όσο αφορά στη Βάστρια απάντησε ότι «η επιλογή του χώρου δεν έχει καμιά σχέση με τον Στεφανή», ενώ αναφέρθηκε και για τη φωτιά στη Μόρια και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τη διαχείριση της κρίσης.

Αναφέρομενος στις προτεραιότητές του στάθηκε σε δυο βασικούς άξονες. Στην καθημερινότητα του πολίτη και στην στήριξη της ανάπτυξης με στόχο να παραμένουν οι νησιώτες στον τόπο τους και σ’ αυτό το κομμάτι έδωσε έμφαση στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα, της απασχόλησης και του τουρισμού.

Όσο αφορά το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει καθώς μένει μικρό χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές και ο ίδιος δεν έχει προηγούμενη αυτοδιοικητική εμπειρία, ο κ . Στεφανής απάντησε ότι η 45χρονη εμπειρία του υπηρετώντας την πατρίδα μέσα από τις τάξεις του στρατού αλλά και ως υφυπουργός και Υπουργός Άμυνας του δίνουν την εμπειρία που χρειάζεται για να προχωρήσει και να οργανώσει τη στρατηγική του μέχρι τις εκλογές. Τόνισε ότι πιστεύει στην ομαδική δουλειά και τη συνεργασία και ότι θέλει να είναι Περιφερειάρχης όλων των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου και όχι μόνο εκείνον που θα τον ψηφίσουν. Για το όνομα του συνδυασμού του – το οποίο επίσης δεν αποκάλυψε – είπε ότι θα έχει κομμάτι του εαυτού του και θα σηματοδοτεί το καινούργιο . «Δεσμεύομαι με όρκο τιμής που δίνω τα τελευταία 45 χρόνια ότι θέτω τον εαυτό μου, 24 ώρες το 24ωρο  στη διάθεση των πολιτών του Βορείου Αιγαίου. Χωρίς τοξικότητα και αντιπαλότητες αλλά με σύμπνοια και συνεργασία για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο» ανέφερε κλείνοντας.

To top