Διασώστες του ΕΚΑΒ έσωσαν 6χρονο από αλλεργικό σοκ στη Μυτιλήνη

Διασώστες του ΕΚΑΒ έσωσαν 6χρονο από αλλεργικό σοκ στη Μυτιλήνη

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 6χρονου αγοριού από Τουρκία  που βρισκόταν σε διακοπές στη Μυτιλήνη με  τους γονείς του. Το παιδί υπέστη αλλεργικό σοκ μετά από κατανάλωση τροφής που περιείχε ξηρούς καρπούς και χάρις την έγκαιρη επέμβαση του ΕΚΑΒ με τους διασώστες από το «Χαμόγελο του παιδιού», το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά και το παιδί ήδη έχει επιστρέψει στη χώρα του ενώ ζήτησε να βγει φωτογραφία με τους «φύλακες αγγέλους» του.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει τα εξής για το συμβάν:

Πριν λίγες ημέρες, το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο της στενής και πολύπλευρης συνεργασίας με το «Χαμόγελο», διαβίβασε στους διασώστες μας, ένα  επείγον περιστατικό σε κατάστημα εστίασης. Το επείγον περιστατικό αφορούσε ένα παιδί, με αλλεργική αντίδραση που προκλήθηκε από ξηρούς καρπούς.

Οι διασώστες μας, χωρίς να χάσουν χρόνο, άμεσα μετέβησαν στο σημείο και διαπίστωσαν πως το παιδί είχε ήδη οίδημα στο ανώτερο αναπνευστικό του σύστημα. Οι κινήσεις τους έπρεπε να είναι άμεσες και με απόλυτη ακρίβεια, και έτσι και έγινε!

Ακόμη μια διακομιδή έγινε με φροντίδα και ταχύτητα. Αφού παρέδωσαν τον μικρό μας φίλο στα έμπειρα χέρια των ιατρών του Νοσοκομείου, συνέχισαν κανονικά τη βάρδια τους. Έμελλε όμως να συναντηθούν ξανά τον μικρό μας φίλο, καθώς έπαιρνε εξιτήριο… Στην τυχαία αυτή συνάντησή ευχαρίστησε τους διασώστες του Οργανισμού, με τον τρόπο που μπορούσε, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του σώματος καθώς, καταγόταν από τη γειτονική Τουρκία και δε μιλούσε τη γλώσσα.

Πριν αποχαιρετιστούν, ζήτησε να βγάλουν και μια φωτογραφία, για να θυμάται αυτή την περιπέτεια του. Και εμείς δεν χαλάμε ποτέ χατίρι στους μικρούς μας φίλους…

To top