Στη Λέσβο το Ρώσικο εντυπωσιακό ιστιοφόρο “Shtandart”‘

Στη Λέσβο το Ρώσικο εντυπωσιακό ιστιοφόρο “Shtandart”‘

Ένα  εντυπωσιακό ιστιοφόρο σκάφος που μοιάζει με πειρατικό σκάφος μιας άλλης εποχής έκανε την εμφάνισή του σήμερα στον Κόλπο Καλλονής και όπως ήταν αναμενόμενο συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα.  Πρώτος ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος το φωτογράφησε και σχολίασε σε ανάρτησή του ότι παραπέμπει σε πειρατικό πλοίο.  Πρόκειται για το Ρώσικο Ιστιοφόρο Shtandart, το οποίο συμμετέχει σε διεθνή ιστορική – εκπαιδευτική αποστολή στο Αιγαίο, υπό τον τίτλο «Φλόγα του Τσεσμέ». Πριν από λίγες ημέρες βρισκόταν στη Λήμνο ενώ χθες είχε δέσει ανοιχτά των Οινουσσών .

Το ρωσικό εκπαιδευτικό ιστορικό πλοίο «Shtandart»,  είναι ακριβές αντίγραφο της φρεγάτας του Μεγάλου Πέτρου, τσάρου της Ρωσίας και πρώτου πλοίου του στόλου της Βαλτικής, που ναυπηγήθηκε το 1703 σύμφωνα με τα σχέδια και τις ναυπηγικές παραδόσεις του 18ου αιώνα. Το αντίγραφο της φρεγάτας κατασκευάστηκε το 1999 και έκτοτε ταξιδεύει στις θάλασσες ως εκπαιδευτικό πλοίο.

Το ιστιοφόρο επισκέπτεται νησιά του Αιγαίου, στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος του Έτους Ιστορίας Ρωσίας – Ελλάδας με την ονομασία «Η Φλόγα του Τσεσμέ», υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ρωσίας και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

To top