«Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

«Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

“Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” χαρακτηρίστηκε μέσα από τις δράσεις του το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης.

Η συγκεκριμένη δράση έχει ως απώτερο σκοπό τη προβολή της ιδέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την προώθηση της ευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει στους νέους σημαντικές γνώσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και, ιδίως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συμβάλει επιπλέον στην επίγνωση του ρόλου που διαδραματίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γενικότερα, στην ευρωπαϊκή διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Το πρόγραμμα ‘Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου’ θα μπορούσε να εφαρμοστεί με αναλυτικό πρόγραμμα σαν μάθημα στα σχολεία για όλους τους μαθητές.
Το πρόγραμμα μέσα από την φύση του και σε αυτά που στοχεύει αγκαλιάζετε από τους μαθητές με ενθουσιασμό έμπνευση δημιουργικότητα. Τους δίνει τα εφόδια να ενστερνιστούν τις αξίες της ευρωπαϊκής ένωσης και να τις υπερασπιστούν με εκπληκτικό πάθος. Οι αξίες αυτές ενσωματώνονται στον λόγο τους και γίνονται ιδανικά. Σε μια εποχή που αυτά σπανίζουν. Βιώνουν την εμπειρία του να ανήκουν σε μια μεγάλη οικογένεια αυτή της ευρωπαϊκής ένωσης και γνωρίζουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους σαν Ευρωπαίοι πολίτες.

Είδαμε παιδιά να αποκτούν λόγο και αυτοπεποίθηση κάτω από την ομπρέλα του προγράμματος. Να ενθουσιάζονται να συγκινούνται να συζητούν ίσος προς ίσο με ενήλικες για θέματα της κοινωνίας, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τη διαφορετικότητα, με επιχειρήματα, να μάχονται για το περιβάλλον, για τη βία κατά των γυναικών, να προβληματίζονται και να προβληματίζουν.

 

To top