Αντιδράσεις για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων: «O εμπαιγμός συνεχίζεται»

Αντιδράσεις για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων: «O εμπαιγμός συνεχίζεται»

Σε ανακοίνωση της με τίτλο «O εμπαιγμός συνεχίζεται», για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νέο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων, η ΑΔΕΔΥ Λέσβου τονίζει ότι «Οι αλχημείες που κάνει η κυβέρνηση, προσθέτοντάς τα στους μισθούς όλων των υπαλλήλων αποτελούν κοροϊδία για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δόθηκε για διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και το «νέο μισθολόγιο» των Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως βαφτίζει η Κυβέρνηση την επιδοματική πολιτική που ακολουθεί, τορπιλίζοντας την έννοια του ενιαίου μισθολογίου.
Η κυβέρνηση, αντί ουσιαστικών αυξήσεων χορηγεί σε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ένα επίδομα 70€ ακαθάριστα, το οποίο μετά την αφαίρεση των κρατήσεων διαμορφώνεται στο καθαρό ποσό των 40 έως 50€ μηνιαίως.
Μετά από 14 χρόνια μειώσεων κατά 40% των μισθών στο Δημόσιο, κατάργηση των δώρων κλπ δίνει «αυξήσεις» – κοροϊδία.
Παραπέρα οι αυξήσεις στα οικογενειακά επιδόματα και τα επιδόματα ευθύνης αφορούν τα μεν πρώτα το 40% των υπαλλήλων, τα δε δεύτερα ούτε καν το 20%.
Οι αλχημείες που κάνει η κυβέρνηση, προσθέτοντάς τα στους μισθούς όλων των υπαλλήλων αποτελούν κοροϊδία για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Με αφορμή την κατάθεση, από την κυβέρνηση, του νομοσχεδίου για τις μισθολογικές ρυθμίσεις το οποίο η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 19 Ιουλίου και ώρα 9.00πμ στο Υπουργείο Οικονομικών. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζομένων στην συγκέντρωση η Ε. Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ έχει κηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου μέχρι τις 11.00 πμ .
Διεκδικούμε:
• Αυξήσεις, άμεσα, τουλάχιστον 10% για όλους τους Δ.Υ.
• Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
• Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
• Αφορολόγητο στα 12.000€
• Αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
• Κατάργηση της εισφοράς του 2% υπέρ της ανεργίας
• Γνήσιο ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσα από συλλογική σύμβαση εργασίας – καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη
Η επόμενη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για το μισθολόγιο θα γίνει όταν το νομοσχέδιο εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

To top