Αμερικανός μεγιστάνας και «μάγος» των μαθηματικών ιδιοκτητης του πολυτελούς σκάφους «Archimedes» στη Μυτιλήνη

Αμερικανός μεγιστάνας και «μάγος» των μαθηματικών ιδιοκτητης του πολυτελούς σκάφους «Archimedes» στη Μυτιλήνη

Από την Παρασκευή  εντυπωσιάζει στο λιμάνι της Μυτιλήνης το επιβλητικό γιοτ που φέρει το  όνομα του Αρχαίου Έλληνα Μαθηματικού και εφευρέτη  «Archimedes». Ιδιοκτήτης του, είναι ο  Αμερικανός μεγιστάνας, James Harris  Simons  ο οποίος είναι γνωστός και ως μάγος των μαθηματικών .

Ο James Harris Simons είναι Αμερικανός επενδυτής, μαθηματικός  και μάνατζερ ενός μεγάλου ιδιωτικού hedge fund με το όνομα Renaissance Technologies, ενός ποσοτικού hedge fund με έδρα το East Setauket της Νέας Υόρκης.Έχει λάβει το βραβείο Οσβαλντ Βέμπλεν  στη Γεωμετρία Επίσης είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο. Έχει επενδύσει στον οργανισμό «Math for America» καθώς και σε έρευνες για τον αυτισμό.

Ο 85χρονος, είναι ο 53ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη με την περιουσία του όπως αναφέρει το Forbes, τον περασμένο Ιούνιο να εκτιμάται σε 28,1 δισεκατομμύρια  δολάρια .

Είναι κάνει δυο γάμους  και είναι πατέρας πέντε παιδιών. Έχει έναν αστεροειδή στο όνομά του. Πρόκειται για τον αστεροειδή «6618 Jim Simons» που ανακάλυψε ο Clyde Tombaugh το 1936.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος και  η   οικογένειά του απολαμβάνουν κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, όμως για πρώτη φορά  το πολυτελές γιοτ «Archimedes», προσεγγίζει  το λιμάνι της Μυτιλήνης. Η οικογένεια, αναμένεται να φθάσει τη Δευτέρα στο νησί, με λίαρ τζετ.

Το «Archimedes», φέρει σημαία από τις Βερμούδες, έχει μήκος 70.6m και πλάτος 13.3m. Κατασκευάστηκε το 2008 ενώ έχει σαν βάση του την πόλη Χάμιλτον στον Καναδά.

 

To top