Μαγικές… νύχτες κινηματογράφου στο Αρχοντικό Γεωργιάδη

Μαγικές… νύχτες κινηματογράφου στο Αρχοντικό Γεωργιάδη

Πιστή στο ραντεβού της, όπως κάθε καλοκαίρι, η Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού συνεχίζει και φέτος τις Νύχτες Κινηματογράφου στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, με ποιοτικές κινηματογραφικές ταινίες που έχουν καθιερωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας λόγω της δικής σας υποστήριξης και αγάπης, κάτω από το μαγικό έναστρο ουρανό της πόλης μας.

«Στυλοβάτης αυτής της πράξης και της καλλιέργειας της αγάπης για την Έβδομη Τέχνης υπήρξε ο αείμνηστος Παναγιώτης Αλεξέλλης, ο οποίος αφιλοκερδώς αφιέρωσε μέρος της ζωής του προκειμένου οι επιλογές των ταινιών να υπηρετούν την ποιότητα. Μια ποιότητα που φρόντισε να υπάρχει και όταν ακόμα θα έφευγε….…. Άφησε για τον λόγο αυτό παρακαταθήκη στον γιό του Θοδωρή Αλεξέλλη ένα πλήρες πρόγραμμα ταινιών! Ο Δάσκαλος Παναγιώτης Αλεξέλλης συνεχίζει να μας διδάσκει Αξίες και με αυτήν του την Πράξη ακόμα και μετά θάνατον.

Ευχαριστούμε εκ μέρους όλων το Θοδωρή Αλεξέλλη για την συνεισφορά του, και ως ελάχιστο μνημόσυνο στον σπουδαίο Δάσκαλο και ανιδιοτελή εραστή της Έβδομης Τέχνης, Παναγιώτη Αλεξέλλη, αφιερώνουμε τις Νύχτες Κινηματογράφου στη Μνήμη του. Προς Τιμήν του ονοματίζουμε τη δράση μας αυτή: “Θερινό Σινεμά Παναγιώτη Αλεξέλλη – Νύχτες Κινηματογράφου στο Αρχοντικό Γεωργιάδη” . Για να θυμόμαστε οι παλαιότεροι και να παραδειγματίζονται οι νεότεροι.

Αυτό το καλοκαίρι η Περιφερειακή Αρχή, ολοκληρώνοντας την θητεία της, έχει τη χαρά να ολοκληρώνει την προμήθεια εξοπλισμού του Αρχοντικού Γεωργιάδη, αξίας 135.743,40, με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από την ενταγμένη πράξη «Χώρος Θερινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και Κινηματογραφικών Προβολών – Προμήθεια Εξοπλισμού» της οποίας είμαστε δικαιούχοι και υλοποιούμε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2014-2020” ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ 4: «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ», που συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΘΑ της ΕΤΑΛ. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε ότι οι Νύχτες Κινηματογράφου στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, με δωρεάν είσοδο, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται ως υποχρέωση πλέον της εκάστοτε Περιφερειακής Αρχής, μιας και για εμάς αποτελούν ένα θεσμό που οφείλαμε να διασφαλίσουμε και αυτό πράξαμε, προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι οι κάτοικοι και επισκέπτες του τόπου μας δεν θα στερηθούν μια δράση που τόσο αγαπήθηκε διαχρονικά.

Την Δευτέρα 17 Ιουλίου στις οκτώ το βράδυ σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του “Θερινού Σινεμά Παναγιώτη Αλεξέλλη- Νύχτες Κινηματογράφου στο Αρχοντικό Γεωργιάδη”, θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας “THE AFRICAN QUEEN- Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ”, είχε προταθεί για πέντε όσκαρ και έλαβε ΌΣΚΑΡ Α ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Humphrey Bogurt (1951).

Ελπίζουμε να απολαύσετε σε αυτόν τον μοναδικό χώρο του Αρχοντικού Γεωργιάδη – η επισκευή του οποίου οδεύει προς δημοπράτηση -, δροσερά καλοκαιρινά βράδια, με μαγικές κινηματογραφικές ταινίες, δίπλα στο ονειρικό μπλε χρώμα της θάλασσας και του ουρανού!

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού.

To top