37 ανεμβολίαστοι ιερείς στη Μητρόπολη Μυτιλήνης – Δυο εμβολιάσθηκαν τις τελευταίες ημέρες

37 ανεμβολίαστοι ιερείς στη Μητρόπολη Μυτιλήνης – Δυο εμβολιάσθηκαν τις τελευταίες ημέρες

Περίπου 35 είναι  σήμερα οι ανεμβολίαστοι ιερείς στη Μητρόπολης Μυτιλήνης, στους οποίους απευθύνθηκε με επιστολή του ο Μητροπολίτης κ.κ. Ιάκωβος καλώντας τους άμεσα να εμβολιασθούν ή να δικαιολογήσουν με ιατρική βεβαίωση το λόγο που εξαιρούνται από τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες ,μέχρι πριν λίγες ημέρες ο αριθμός των ανεμβολίαστων ιερέων ήταν 37 όμως δυο ιερείς εμβολιάσθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Ανάμεσά τους είναι και πολλοί ιερείς που έχουν νοσήσει και διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης που τους καλύπτει τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες.

«Εντελλόμεθα όπως εντός μιας Εβδομάδας προβείτε εις τον εμβολιασμόν κατά του κορονοιού ειδ’ άλλως θα σας επιβληθεί αργία άνευ\ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε» ανέφερε  χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης στην επιστολή που εστάλη πριν από μια εβδομάδα.

 

Η πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μυτιλήνης ήρθε μετά από την αύξηση κρουσμάτων, τις τελευταίες ημέρες,  κυρίως στα χωριά τις τελευταίες ημέρες, δεδομένου ότι πληροφορίες συνδέουν τη μεγάλη διασπορά με λειτουργίες σε Ναό όπου ο ιερέας ήταν ανεμβολίαστος και δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας.

Όπως μεταδίδει μάλιστα το  orthodoxia.info,«την οργή του μητροπολίτη, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον μετριοπαθείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκάλεσε η διασπορά που προκάλεσε κληρικός της Μητροπόλεως Μυτιλήνης, ο οποίος συμμετείχε σε εορτασμούς για τη μνήμη του αγίου Δημητρίου όντας ασθενής, με αποτέλεσμα να μεταδοθεί ο ιός σε πολλούς ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί του».

Εκτός από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης και ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος έστειλε παρόμοιο τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους ιερείς .

UPDATE

Με εγκύκλιο που  εξέδωσε  σήμερα η Ιερά Σύνοδος  καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς  και ιερείς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).

To top