Εργαζόμενοι νοσοκομείου Μυτιλήνης: Συμμετέχουν στην 24ωρη Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη 12 Ιουλίου

Εργαζόμενοι νοσοκομείου Μυτιλήνης: Συμμετέχουν στην 24ωρη Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη 12 Ιουλίου

Ο Σύλλογος  Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης  με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι συμμετέχει στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη 12 Ιουλίου. Γι’ αυτό το λόγο θα συγκεντρωθούν στην πύλη του νοσοκομείου στις 10 το πρωί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με το καλημέρα σας η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διέλυσε της αυταπάτες και του πιο καλοπροαίρετου υγειονομικού . Ήδη από τις προγραμματικές της δηλώσεις φάνηκαν οι προθέσεις της και στο κομμάτι της υγείας. Τα σχέδια για συμπλήρωση του ΕΚΑΒ με μεταφορά οχημάτων και προσωπικού από την πυροσβεστική , το στρατό και τους ΟΤΑ είναι επικίνδυνα και πρέπει να τα αποσύρουν αμέσως καθώς θα στοιχίσουν ζωές σε πολλούς συμπολίτες μας. Ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης διέταξε τους διοικητές των νοσοκομείων να περικόψουν ακόμα περισσότερο τα έξοδα των νοσοκομείων και να κάνουν αιματηρή ΄΄οικονομία΄΄. Αυτή η οικονομία σημαίνει έλλειψη προσωπικού στα τμήμα ακτινολογικό , αξονικός τομογράφος, λοιμώξεις ΕΚΑΒ κλπ. Σημαίνει μαξιλαροθήκες να φέρνουν από το σπίτι τους οι ασθενείς. Σημαίνει έλλειψη απαραίτητου υγειονομικού υλικού.
Οι διαφημισμένες αυξήσεις που πρόκειται να πάρουμε από το Γενάρη του 24, είναι για τη πλειονότητα των εργαζομένων γύρω στα πενήντα ευρώ το μήνα , δηλαδή της πλάκας. Είναι αυξήσεις που ήδη έχουν εξαφανιστεί, αφού δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα με τους χαμηλούς μισθούς, την αύξηση των έμμεσων φόρων, την ακρίβεια. Οι ελλείψεις σε προσωπικό, η εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας, οι συνεχιζόμενες βάρδιες, οι εξαντλητικές εφημερίες συνθέτουν το εργασιακό μας περιβάλλον.
Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες σε όλα τα τμήματα να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση. Μην υποκύψετε στους εκβιασμούς πως τάχα απειλούνται ζωές από την απουσίας σας . Έτσι και αλλιώς πολλά τμήματα λειτουργούν με “προσωπικό ασφαλείας” . Οι ζωές των συμπολιτών μας απειλούνται από την λογική κόστους οφέλους που ακολουθήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις και εφαρμόζουν οι διοικήσεις και όχι από την αγωνιστική δράση των εργαζομένων. Εμείς νιώθουμε μεγάλη ευθύνη να μην επιτρέψουμε εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας που μπορεί να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές. Ειδικά μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει στο νησί μας λόγω της υποστελέχωσης των δημόσιων δομών ( μικρός Μιχαήλ, οι συμπολίτες μας από τον Πολυχνίτο και τον Γαβαθά που έχασαν την ζωή τους.
Απαιτούμε διεκδικούμε: -Προσλήψεις με ταχείες διαδικασίες ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό. Moνιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων . Ένταξη στα ΒΑΕ – Αυξήσεις μισθών – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού! Ανάκληση της επικίνδυνης ΠΝΠ που προβλέπει τη στελέχωση των ασθενοφόρων με οδηγούς του Πυροσβεστικού σώματος, των ενόπλων δυνάμεων και των Δήμων καθώς και τη διακομιδή των ασθενών με τη συνοδεία υγειονομικού προσωπικού πάσης φύσεως.
Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας για όλους
Δεν πρέπει να μείνουμε της ζωές μας θεατές. Με τον αγώνα και την πάλη ας γίνουμε πρωταγωνιστές.

 

 

To top