Μεγάλη συμμετοχή και πολλές επιτυχίες στον 5ο Ορεινό αγώνα ποδηλασίας STIPSI MTB 2023

Μεγάλη συμμετοχή και πολλές επιτυχίες στον 5ο Ορεινό αγώνα ποδηλασίας STIPSI MTB 2023

Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας διοργανώθηκε στη Λέσβο το πρωί της Κυριακής 9 Ιουλίου 2023.
Ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας STIPSI MTB, πραγματοποιήθηκε για 5η φορά μέσα στο χωριό της Στύψης, στις γύρω πλαγιές του χωριού και στο κοντινό δασάκι. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 9:00 το πρωί από την κεντρική πλατεία της Στύψης.
Οι αθλητές αγωνίστηκαν σε σηματοδοτημένη διαδρομή στις πλαγιές του ηφαιστείου του Λεπέτυμνου, στα στενά γραφικά δρομάκια, τα πετρόχτιστα σπιτάκια με τις αυλές γεμάτες θεατές όλων των ηλικιών, σε μια νέα διαδρομή με μικρές παρακάμψεις που έδωσαν νέο ενδιαφέρον στην ήδη πανέμορφη διαδρομή του παραδοσιακού Λεσβιακού χωριού. Στη διαδρομή προστέθηκε μεγάλο τμήμα, σε στενά παραδοσιακά πετρόστρωτα δρομάκια και διαμορφώθηκε εκ νέου η διαδρομή στο αλσήλιο με νέα ακόμα πιο ωραία περάσματα. Οι νέες πινελιές αποτέλεσαν τις όμορφες δυσκολίες του αγώνα που άφησαν μόνο θετικές εντυπώσεις στους συμμετέχοντες αθλητές, λάτρεις του urban ΜΤΒ.
Mέσα από τον αγώνα STIPSI MTB 2023, οι αθλητές αλλά και όλοι οι θεατές γνώρισαν παράλληλα τη Λεσβιακή φύση, τον Λεσβιακό πολιτισμό, πανέμορφα τοπία του νησιού, αλλά και την γεωλογική μας κληρονομιά μέσα από τους εντυπωσιακούς ηφαιστειακούς γεώτοπους της περιοχής του Λεπέτυμνου.
Στα αγωνιστικά:
Γυναίκες, μια και μοναδική αθλήτρια η Αφροδίτη Ζούρου, τερμάτισε και κατέκτησε την πρώτη θέση της κατηγορίας.
Junior: 1ος Χρήστος Σαχλός, 2ος Δημήτρης Μαντός, 3ος Νίκος Τσιγκρίτης
Άνδρες: 1ος Δημήτρης Αλεξίου, 2ος Νίκος Πέππας, 3ος Άγγελος Σανταβάς.
Master: 1ος Γιώργος Σαραϊδάρης, 2ος Μπάμπης Μπουντάκης, 3ος Stratos Lambos.
Veterans: 1ος Κώστας Λαϊνάς, 2ος Ανδρέας Τριανταφύλλου, 3ος Γαβριήλ Σαχλός.
e-Bikes: 1ος Φώτης Τζανής, 2ος Ιγνάτης Καλλιπολίτης, 3ος Τάκης Ψαρρός.
Ο αγώνας ήταν συνδιοργάνωση της Κοινότητας Στύψης, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Πολιτιστικού συλλόγου Στύψης. Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου και Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου, υποστήριξαν την εκδήλωση, ενώ το Lesvos Ride όπως πάντα, επιμελήθηκε την άρτια οργάνωσή της. Μέγας χορηγός του αγώνα ήταν το κρεοπωλείο ¨ΠΑΥΛΟΣ¨. Πολύτιμη ήταν η συμβολή των εθελοντών που σε αρκετά σημεία φρόντιζαν την ασφάλεια των αγωνιζόμενων από διερχόμενα οχήματα.

To top