Δήμος Δυτικής Λέσβου: «Γαλάζιες σημαίες κυματίζουν σε 11 παραλίες»

Δήμος Δυτικής Λέσβου: «Γαλάζιες σημαίες κυματίζουν σε 11 παραλίες»

11 Παραλίες της Δυτικής Λέσβου κατάφεραν να πάρουν και φέτος το σύμβολο ποιότητας της Γαλάζιας Σημαίας. Με τον σχετικό εξοπλισμό να έχει παραληφθεί από τα τέλη Ιουνίου κι αφού προηγήθηκε η επίσημη Ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) που διατήρησε τις Γαλάζιες Σημαίες στις 11 πιστοποιημένες ακτές, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη, μαζί με στελέχη της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου και κατά τόπους Προέδρους Κοινοτήτων, ήταν παρούσα από τις αρχές του μήνα, κατά την τυπική εγκατάσταση των συμβόλων ποιότητας.

Οι 11 πλαζ όπου θα ανεμίζει και φέτος το σύμβολο ποιότητας:

Άναξος

Βατερά

Εφταλού-Άγιοι Ανάργυροι

Κάγια

Μόλυβος

Νυφίδα

Πέτρα

Σκάλα Ερεσού

Σκάλα Καλλονής

Σκάλα Πολιχνίτου

Μεντούσι Παρακοίλων

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος στη δήλωσή της για την εξέλιξη αυτή, τόνισε ότι η διατήρηση του συμβόλου ποιότητας στις βραβευμένες ακτές μας, αλλά και γενικά σε όλες τις παραλίες μας, δεν είναι μόνο υπόθεση του Δήμου, αλλά όλων των δημοτών που πρέπει να τις σέβονται και να τις προστατεύουν.

Παράλληλα ανέδειξε τον στόχο για την επόμενη χρονιά, που είναι η ένταξη στο Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» σε ακόμα έξι ακτές της Δυτικής Λέσβου: Τσόνια, Γαβαθάς, Σίγρι, Ταβάρι, Βαθύ Κριτήρι και Καλό Λιμάνι.

 

 

To top