Μόνο οκτώ κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίσουν φέτος τη Λέσβο

Μόνο οκτώ κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίσουν φέτος τη Λέσβο
Το κρουαζιερόπλοιο Le Jacques Cartier θα δέσει για πρώτη φορά στο λιμάνι της Μυτιλήνης φέτος

«Φτωχή» θα είναι και φέτος η τουριστική σεζόν όσο αφορά τον τουρισμό κρουαζιέρας αφού σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Βαγγέλη Μυρσινιά ο κεντρικός τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος, μόλις οκτώ κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίσουν το λιμάνι της Μυτιλήνης. Ο ίδιος εξήγησε ότι ο προγραμματισμός έγινε μέσα στην περίοδο του κορονοϊου γι’ αυτό και παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.  Η πρώτη άφιξη αναμένεται στις 11 Ιουλίου με το κρουαζιερόπλοιο «Nautica».

Αναλυτικά σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Ηλίας Πίκουλος : Στις 11/7 θα κάνει «ποδαρικό» το κρουαζιερόπλοιο  «Νautica» από  Κωνσταντινούπολη και θα συνεχίσει για Μύκονο. Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο θα φθάσει στις 10 το πρωί και θα παραμείνει μέχρι τις 7 το απόγευμα. Στις  18/7 «Sirena» από  Κωνσταντινούπολη για Κουσάντασι με ενδιάμεσο λιμάνι τη Μυτιλήνη. Θα παραμείνει από τις  10 το πρωί μέχρι 19:00 . Στις 11/8 το  Γαλλικό κρουαζιερόπλοιο ιδιαίτερα ακριβό: «Le Jacques Cartier» θα είναι το  μόνο που θα κάνει πλαγιοδέτηση στο λιμάνι. Έχει προγραμματισθεί μάλιστα και  μεγάλη εκδήλωση στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγ.Παρασκευή. Στις  14/8  το «Sirena» στις  27/9 το  «Nautica». στις  25/10 το «Sirena», στις  2/11 το «Seven Seas Voyager»   και στις  4/11 θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν με το  «Sirena»

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης  Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας   «FIVE SENSES CONSULTING AND DEVELOPMENT» κ. Ιωάννης Μπρας  αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του αρμόδιου τμήματος της Περιφέρειας του Πράκτορα Κρουαζιέρας κ. Πίκουλο και του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, ώστε η εταιρία του να προχωρήσει αμέσως σε swot analysis σχετικά με τη Λέσβο ως τουριστικό προορισμό κρουαζιέρας και τη μελέτη των trends, που ανέδειξαν τις αδυναμίες και ευκαιρίες που υπάρχουν .

Όπως ανέφερε, τα αποτελέσματα της μελέτης επιβεβαίωσαν ως αδυναμία το μεταναστευτικό πρόβλημα που υπήρξε και το πρώτο που θα έπρεπε να γίνει είναι να επανασυστηθεί το νησί ως τουριστικός προορισμός. , ανατρέποντας την εικόνα που υπήρχε , πράγμα που όπως τόνισε με ικανοποίηση, έγινε. Όπως ο ίδιος σημείωσε οργανώθηκε επίσης ένα report με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νησιού που θα μπορούσαν να προσελκύσουν επιβάτες κρουαζιέρας , που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τουριστικούς πράκτορες όταν έρχονται σε επαφή με εταιρίες και επιβάτες κρουαζιέρας. Δημιουργήθηκε επίσης το βιβλίο εκδρομών του προορισμού Λέσβος για τους επιβάτες πλοίων κρουαζιέρας , το οποίο ήδη έχει σταλεί σε όλες τις εταιρίες οργάνωσης κρουαζιέρας που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του νησιού και τις εκδρομές που μπορούν να γίνονται.

Σε άλλο σημείο ο κ. Μπρα υπογράμμισε ότι ο προγραμματισμός στη κρουαζιέρα γίνεται τρία χρόνια μπροστά, τα σημαντικά αποτελέσματα θα προκύψουν την περίοδο 2024-2026, ενώ αναφέρθηκε σε ένα project που εξελίσσεται σε συνεργασία με τη διεύθυνση τουρισμού της Περιφέρειας υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη ,που έχει στόχο την αύξηση του επιπέδου άμεσης πληροφόρησης κάθε επισκέπτη , σχετικά με τις επιλογές και τι μπορεί να επισκεφθεί και να απολαύσει. Το project αφορά στην τοποθέτηση πινακίδων πληροφόρησης σε διάφορα κομβικά σημεία. Τέλος ο κ. Μπρα υπογράμμισε , ότι το σημαντικότερο που έπρεπε να γίνει, που ήταν η ανατροπή της εικόνας του νησιού ως νησί γεμάτο με εγκλωβισμένους μετανάστες , επιτεύχθηκε και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα επόμενα βήματα προσέλκυσης τουρισμού κρουαζιέρας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς ευχαριστώντας την Περιφέρεια για τις ενέργειες που έγιναν, υπογράμμισε ότι η προσπάθεια προβάλλει το τουριστικό προϊόν της Λέσβου και τη ξαναβάζει στο χάρτη του Τουρισμού και όχι μόνο ως προορισμό κρουαζιέρας.

Ο Ναυτικός Πράκτορας  Ηλίας Πίκρουλος παίρνοντας το λόγο , έδωσε το αναλυτικό πλάνο των πρώτων προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων για φέτος, που είναι 8 στον αριθμό. Τέλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τις συνεχής προσπάθειες τόνωσης του Τουρισμού στη Λέσβο με μία αναμνηστική πλακέτα.

Η συνέντευξη έκλεισε με την προαγγελία του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Τουριστικοί Λιμένες και Μαρίνες καθώς και με την ενημέρωση ότι οι τελικές προτάσεις της Εταιρίας Five Senses Consulting and Development θα κατατεθούν τον προσεχή Οκτώβριο.

To top