Εβδομάδα εξελίξεων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Λέσβο

Εβδομάδα εξελίξεων για τις αυτοδιοικητικές  εκλογές στη Λέσβο

Έντονες διεργασίες και διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Δημοκρατία με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το Σαββατοκύριακο οι συζητήσεις πήραν «φωτιά» παρουσία και του κυβερνητικού βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου ο οποίος βρέθηκε στο νησί και το όνομά του βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων καθώς οι πληροφορίες λένε, ότι δέχεται έντονες πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου να κατέλθει υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Για τη Νέα Δημοκρατία η υποψηφιότητα Αθανασίου θεωρείται το πιο ισχυρό  χαρτί, ωστόσο είναι πολλά τα ζητήματα που πρέπει να λυθούν και βέβαια πρώτα απ’ όλα θα πρέπει και ο ίδιος ο Χαράλαμπος Αθανασίου να δεχθεί την πρόταση καθώς έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ,ότι τον ενδιαφέρει η βουλή. Στον αντίποδα, ο νυν Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης,  κλείνει το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά τη συνεργασία με τον  Στρατή Ζαφείρη  ακούγεται πως ετοιμάζεται ν’ ανακοινώσει συνεργασία και με πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με άλλα πρόσωπα που κινούνται στο ευρύτερο αριστερό χώρο.

Ακόμη κι αν δεν προχωρήσει η υποψηφιότητα Αθανασίου, η ΝΔ ψάχνει για ηχηρό όνομα που θα ηγηθεί του  Περιφερειακού ψηφοδελτίου. Ήδη στο τραπέζι πέφτουν διάφορα ονόματα ενώ το chiospress.gr έγραψε   ότι στελέχη της παράταξης της Περιφερειακής αρχής από τη Χίο, φέρονται να είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν άλλη υποψηφιότητα από το χώρο. Δημοσιεύματα κεντρικών εφημερίδων και ιστοσελίδων αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα αυτή αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Στο τραπέζι έχουν πέσει πολλά ηχηρά ονόματα μεταξύ των οποίων το όνομα του νυν Γεωγραφικού αντιπεριφερειάρχη Πανάγου Κουφέλου, του Άρη Χατζηκομνηνού, αλλά και του Αλκιβιάδη Στεφανή. Ο τελευταίος έχει δηλώσει πάντως ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αποχώρηση Μαλέλη 

Το Σαββατοκύριακο επίσης έγινε γνωστό ότι «οριστικοποιήθηκε» η αποχώρηση του Σταμάτη Μαλέλη από την κούρσα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στελέχη από τη ΝΔ που είχαν ακουσθεί ότι συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιό του, είναι τώρα «ελεύθερα» για να κινηθούν προς άλλα ψηφοδέλτια. Στο μεταξύ στο ΠΑΣΟΚ είχαν ήδη ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό- και τώρα πλέον εντατικοποιούνται- για αναζήτηση νέου υποψηφίου. Στο τραπέζι είχε πέσει το όνομα του πρώην Δημάρχου Αθηνών Γιώργου Καμίνη –  ο οποίος κατάγεται από τη Χίο – δεν φαίνεται όμως να προχωρά για προσωπικούς λόγους.

To top