Βραβεύτηκε το ΓΕΛ Μανταμάδου στο Φεστιβάλ μαθητικών ταινιών «Cineμάθεια»

Βραβεύτηκε το ΓΕΛ Μανταμάδου στο Φεστιβάλ μαθητικών ταινιών «Cineμάθεια»

Τρία βραβεία απέσπασε το Γενικό Λύκειο Μανταμάδου στον 11ο Διανησιωτικό Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ. Συγκεκριμένα:

1ο βραβείο αφίσας, που φιλοτέχνησε η μαθήτρια της Α΄Λυκείου Αγγελική Ζιαμπάρα

3ο βραβείο ντοκιμαντέρ

και ειδικό βραβείο για την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που έχει καθιερωθεί από την ένωση μαστιχοπαραγωγών Χίου και την φετεινή χρονιά δόθηκε στο Γενικό Λύκειο Μανταμάδου.

Το θέμα του ντοκιμαντέρ ήταν  η «Κρηββαταριά», η τέχνη δηλαδή του αργαλειού και ο ρόλος του στην κοινωνία του Μανταμάδου τον περασμένο αιώνα.https://youtu.be/6Xy56k5j7s8

Το αποτέλεσμα προήλθε από την συνεργασία των μαθητών της Α΄Λυκείου, Στυλιανίδη Μαρίας, ΖιαμπάραΑγγελικής,  Πατσή Ειρήνης ,ΑλούσηΑγγελικής,Κουτζαμπάση Μαριτίνας, Μίρτσεφ Μιχαήλ, Φιλιππίδη Κέλλης με καθοδήγηση από τις καθηγήτριες του Σχολείου Σουλουγάνη Γαβριέλλα και Στυλιανίδη Ελένη.

Ακούγεται το τραγούδι του Αργύρη Εφταλιώτη «τάκου,τάκου ο αργαλειός μου, και η εκτέλεσή του έγινε από την καθηγήτρια Αμαραντίδου Πηνελόπη.

Σημαντική και η συμβολή του καθηγητή της πληροφορικής Τσιάμη Ιωάνη-Ρίζου σε τεχνικά θέματα.

Τέλος μεγάλη ήταν η βοήθεια του Συλλόγου κυριών και Δεσποινίδων η «Ομόνοια» αφού η πρόεδρος κ. Γελαγώτου Αικατερίνη επέτρεψε τα γυρίσματα να γίνουν στο χώρο που στεγάζεται ο Σύλλογος όπου φυλάσσεται και πλούσιο λαογραφικό υλικό χρήσιμο για το θέμα που οι μαθητές διαπραγματεύτηκαν.

To top