Συνεργασία με Μουτζούρη ανακοίνωσε ο Στρατής Ζαφείρης

Συνεργασία με Μουτζούρη ανακοίνωσε ο Στρατής Ζαφείρης

Την απόφασή του να συνεργασθεί με την παράταξη του Κώστα Μουτζούρη στις επικείμενες Περιφερειακές εκλογές ανακοίνωσε ο  Στρατής Ζαφείρης δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, υποψήφιος Δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά στη γραπτή δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Μένοντας απόλυτα πιστός στην αρχή ότι η αυτοδιοίκηση οφείλει και μπορεί να λειτουργήσει ως κρίσιμο και ουσιαστικό εφαλτήριο τοπικής ανάπτυξης, δηλώνω την πρόθεσή μου να συνεχίσω να εισφέρω τις γνώσεις, τις δυνάμεις και την εμπειρία μου στη συλλογική προσπάθεια ο τόπος μας να πάει μπροστά.

Ειδικά, η ευαίσθητου εθνικά χαρακτήρα περιφέρειά μας, το Βόρειο Αιγαίο, με τις δεδομένες υστερήσεις, οι οποίες προκύπτουν τόσο από την νησιωτικότητα και την ακριτική θέση, όσο και από τη δυσμενή οικονομική της κατάσταση αλλά και την επιβάρυνση από το προσφυγικό πρόβλημα, βρίσκεται ενώπια σε μια καίρια πρόκληση: Να αδράξει την ευκαιρία αξιοποίηση των διατιθέμενων πόρων για ν’ αλλάξει πορεία. Να εκμεταλλευθεί στο έπακρο ότι δυνατότητα υπάρχει, ώστε με στοχευμένη στρατηγική ανάπτυξης, να θωρακίσει τα νησιά μας, ισχυροποιώντας τα.

Το άλλο εγχείρημα, συνυπολογιζόμενων και των εθνικών κινδύνων απαιτεί εκ προοιμίου ομοψυχία, συνένωση και συστράτευση δυνάμεων στον κοινό σκοπό. Στο πλαίσιο αυτό, και ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών αποδέχθηκα με ιδιαίτερη χαρά και τιμή την πρόταση συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη και πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ Κώστα Μουτζούρη.

Μια συνεργασία η οποία θα έχει ως έρεισμα συγκεκριμένες μικρές και μεγάλες στοχεύσεις όπως – ενδεικτικά αναφέρω – την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία βασικών υποδομών, αλλά και την επιβαλλόμενη μετάβαση των νησιών μας στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο και στις νέες τεχνολογίες. Δράσεις για παράδειγμα όμως η τηλεϊατρική που από χθες θα έπρεπε να είναι σε πλήρη εφαρμογή επείγει να υλοποιηθούν.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει ήδη δρομολογήσει μια σειρά ενεργειών και σοβαρών έργων σε πλήθος τομέων. Με τη συμβολή όλων μας αλλά και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς,  τους ντόπιους επιχειρηματίες, τα στελέχη και τους υπαλλήλους της, είναι στο χέρι μας όλα αυτά όχι μόνο να ολοκληρωθούν αλλά και να αποτελέσουν την απαρχή για την εκπλήρωση και των νέων ακόμη μεγαλύτερων στόχων»

To top