Έρχεται παράταση για Market Pass και «καλάθι του νοικοκυριού»

Έρχεται παράταση για Market Pass και «καλάθι του νοικοκυριού»

Παράταση θα πάρουν σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις του Κώστα Σκρέκα, του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το «καλάθι του νοικοκυριού» και το Market Pass.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, η καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού είναι προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και το «καλάθι του νοικοκυριού» αποτελεί ένα σημαντικό όπλο για την καταπολέμηση τους, καθώς μετρά ήδη 34 βδομάδες λειτουργίας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Σκρέκας δήλωσε:

«Το καλάθι του νοικοκυριού είναι ένα από τα εργαλεία που βοήθησαν πολύ στο να τιθασεύσουμε τον εισαγόμενο, κατά κύριο λόγο, πληθωρισμό στα τρόφιμα και αλλού. Αυτό το πράγμα θα το συνεχίσουμε» υπογράμμισε ο Κώστας Σκρέκας, επισημαίνοντας ότι οι λεπτομέρειες για την παράταση του προγράμματος θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό.

Tο Market Pass από την άλλη, το οποίο κανονικά λήγει τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, θα πάρει μια τρίμηνη παράταση, ωστόσο εξετάζεται και το σενάριο της πεντάμηνης (Αύγουστο έως και Δεκέμβριο 2023). Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα είναι 100 εκατ. τον μήνα, ενώ η μηνιαία επιδότηση θα παραμείνει σταθερή από 22 έως 100 ευρώ.

Δικαιούχοι

Για να λάβει κάποιος το πλήρες ποσό του Market Pass θα πρέπει να επιλέξει την κατάθεση σε ψηφιακή άυλη κάρτα, η οποία εξαργυρώνεται σε POS (σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία, φούρνοι, ιχθυοπωλεία, λαϊκές).

Στην περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την κατάθεση σε λογαριασμό τότε θα λάβει το 80% της επιδότησης.

Δικαιούχοι είναι οι άγαμοι που είχαν ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ το 2022, ενώ για τους έγγαμους και της μονογονεϊκές το «ταβάνι» για το εισόδημα είναι οι 24.000 ευρώ + 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Επιπλέον, η αντικειμενική αξία των ακινήτων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 250.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 400.000 ευρώ για τους έγγαμους – μονογονεϊκές οικογένειες.

To top