Ξεκινά το Θερινό Σχολείο του ΠΜΣ ««Μέσα Επικοινωνίας και Προσφυγικές/Μεταναστευτικές Ροές»

Ξεκινά το Θερινό Σχολείο του ΠΜΣ ««Μέσα Επικοινωνίας και Προσφυγικές/Μεταναστευτικές Ροές»

Στο πλαίσιο του αγγλόφωνου προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μέσα Επικοινωνίας και Προσφυγικές/Μεταναστευτικές Ροές», ξεκινά για ακόμα μια χρονιά το Θερινό Σχολείο, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023. Το Μεταπτυχιακό αυτό Πρόγραμμα διοργανώνουν από το 2019 το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Φέτος θα φιλοξενηθούν φοιτητές από δέκα διαφορετικές χώρες του κόσμου, ενώ ειδικοί από τον ακαδημαϊκό χώρο, από οργανισμούς που ασχολούνται με τη διαχείριση του προσφυγικού, εκπρόσωποι των ΜΜΕ αλλά και της δημοσιογραφικής οικογένειας της Λέσβου θα δώσουν σειρά διαλέξεων και σεμιναρίων, παράλληλα με ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων & workshops.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η FRONTEX, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, οι Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης είναι ενδεικτικά κάποιοι από τους συνεργαζόμενους φορείς που μετέχουν στο Θερινό Σχολείο.

Το Θερινό Σχολείο υποστηρίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS. Το πρόγραμμα HELIOS χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και στοχεύει στην υποστήριξη της ένταξης των δικαιούχων διεθνούς και προσωρινής προστασίας στην ελληνική κοινωνία.

 

To top