Τελετή παραλαβής – παράδοσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον Αλκιβιάδη Στεφανή στον Νίκο Δένδια

Τελετή παραλαβής – παράδοσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον Αλκιβιάδη Στεφανή στον Νίκο Δένδια

«Δεν είναι απλό καθήκον, αλλά συνταγματική υποχρέωση η προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας,  τόνισε, μεταξύ άλλων, ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής ‘Άμυνας.  Ο απερχόμενος υπηρεσιακός Υπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής – ο οποίος κατάγεται από τη Λέσβο-  μίλησε με θερμά λόγια για τον νέο υπουργό, αλλά και τον προκάτοχό του Νίκο Παναγιωτόπουλο. «Παρέλαβα ένα υπουργείο σε εξαιρετικό επίπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

«Σε μια κρίσιμη συγκυρία η Ελλάδα έχει υποχρέωση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών, να εδραιώσει με αυτοπεποίθηση τη θέση της στο διεθνές περιβάλλον ως παράγων ασφάλειας και σταθερότητας. Να έχει λόγο και ρόλο στις εξελίξεις που την αφορούν» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

Υπογράμμισε «την πάγια ελληνική θέση ότι η Ελλάδα επιζητά αρμονική σχέση με τις γειτονικές χώρες» και «ιστορικά κρατά κλάδο ελαίας, επιζητά την ειρηνική συνύπαρξη με κάθε λαό, ταυτοχρόνως όμως, διατηρεί ξίφος δικαίου, μην επιτρέποντας σε οιονδήποτε να επιβουλευθεί την εδαφική μας ακεραιότητα, την κυριαρχία μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

«Ευελπιστούμε σε μια ειλικρινή σχέση με τις χώρες της ευρύτερης περιοχής μας και όλου του κόσμου, με ιδιαίτερη σημασία στις χώρες με τις οποίες διατηρούμε συμμαχικές θέσεις» πρόσθεσε.

«Όσο αφορά ειδικά τη γειτονική Τουρκία θα ήταν καλό να αξιοποιηθεί η βελτίωση του μεταξύ μας κλίματος τους τελευταίους μήνες προς όφελος των λαών μας. Στην κατεύθυνση αυτή προσδοκώ ότι θα αποφευχθούν κατά το δυνατόν ενέργειες που θα αλλάξουν αυτό το κλίμα και θα οδηγήσουν σε παλινδρόμηση, σε καταστάσεις του όχι πολύ μακρινού παρελθόντος. Μόνο να ωφεληθούν έχουν οι δύο χώρες από την εμπέδωση θετικού κλίματος στη σχέση μας» επισήμανε.

Δεσμεύτηκε ότι θα επιτελεί τα καθήκοντά του «επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, τη μέγιστη δυνατή ομοψυχία στα ζητήματα της Εθνικής Άμυνας. Στον κομβικό αυτό τομέα για την εθνική μας ύπαρξη, δεν χωρούν κομματικοί διαγκωνισμοί και δεν επιτρέπονται μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Δεν παρέλειψε, δε, να ευχαριστήσει τον προκάτοχό του Αλκιβιάδη Στεφανή και τον προηγούμενο υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο καθώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για το έργο τους.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής ευχαρίστησε όσους τον εμπιστεύθηκαν ενώ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι παρέλαβε το υπουργείο σε εξαιρετικό επίπεδο και την περίοδο αυτή διατηρήθηκε το όραμα της αποστολής του.

«Μεγάλη χαρά να παραδίδουμε σε άνθρωπο που έχει ξαναπεράσει από αυτό το πόστο και επί τέσσερα χρόνια ασχολούταν με τον δεύτερο πυλώνα της εθνικής ασφαλείας, αυτόν του υπουργείου Εξωτερικών» συμπλήρωσε ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τη σειρά του αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό, καλωσόρισε τον Νίκο Δένδια και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην υψηλή αποστολή του.

 

To top