Εκλογές 2023: Στις 17:00 η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης

Εκλογές 2023: Στις 17:00 η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης

Στις 17:00 θα ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη μεγάλη νίκη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά και το ποσοστό αυτοδυναμίας που εξασφάλισε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Νωρίτερα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έλαβε τα αποτελέσματα από τον Πρόεδρο της Βουλής.

Η κ. Σακελλαροπούλου καλωσόρισε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «Μου έφερε το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών ο Πρόεδρος της Βουλής ο κ. Τασούλας. Σας καλώ για να σας δώσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι είναι μία ξεχωριστή τιμή να αναλαμβάνει την εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση τετραετίας.

«Ο στόχος μου από την αρχή αυτής της διαδρομής ήταν να έχουμε ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Νοιώθω πολύ βαριά την ευθύνη που εναποθέτει στις πλάτες μου ο ελληνικός λαός. Έχω δεσμευτεί ότι θα κάνω αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη δεύτερη τετραετία. Το εκλογικό αποτέλεσμα μας επιφύλαξε εκπλήξεις. Ωστόσο, η δημοκρατία μας είναι πολύ ώριμη για να μπορέσει να διαχειριστεί τις όποιες αναταράξεις. Η Βουλή αυτή ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος της απλής αναλογικής. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία. Από σήμερα ξεκινά ένας κύκλος σκληρής δουλειάς για ένα καλύτερο αύριο για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Οι Έλληνες έχουν σήμερα αυτοδύναμη κυβέρνηση.» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ορκιστεί Πρωθυπουργός από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις 13:00.

Το απόγευμα αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, ενώ τη Δευτέρα 3 Ιουλίου θα ορκιστεί η νέα Βουλή.

To top