Η Λέσβος επίσημα στο δίκτυο μουσικών δράσεων για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής

Η Λέσβος επίσημα στο δίκτυο μουσικών δράσεων για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής επιστρέφει για 24η χρονιά και προσκαλεί το κοινό να συμμετέχει για πέντε μέρες σε μία μεγάλη γιορτή που διατρέχει συνολικά 28 πόλεις της Ελλάδας. Από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου, το εθνικό δίκτυο για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2023 διοργανώνει πάνω από 100 εκδηλώσεις και συναυλίες σε 68 μοναδικές τοποθεσίες, όπως αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους, αλλά και δημόσιους χώρους, πλατείες, πάρκα και μπαρ. Παρουσιάζοντας περισσότερους από 230 καλλιτέχνες, μουσικά σχήματα, χορωδίες, συμφωνικές και φιλαρμονικές ορχήστρες, διαμορφώνοντας για ακόμα μία χρονιά ένα πολυφωνικό μωσαϊκό ρυθμών, ήχων, και τελικά εμπειριών, που αντηχεί σε όλη την Ελλάδα.

Από το τραγούδι και τον χορό στην πλατεία του χωριού στα Βαλαώρα των Αγράφων έως την ηλεκτρονική μουσική στο Κάστρο της Μυτιλήνης και το Πάρκο Πάρου, από την συναυλία και την προβολή ντοκιμαντέρ για το hip hop στην Ξάνθη μέχρι τις πολυφωνικές καντάδες στον Πύργο Ηλείας, από τα τραγούδια της Μεσογείου και των Βαλκανίων στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου μέχρι τα έργα κλασικής μουσικής στο Μέγαρο Γκύζη της Σαντορίνης και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και από το πάρτι στην παραλία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και τα ρεμπέτικα στην Παραλία Συκιάς στην Κόρινθο έως τους Nightstalker και την Μαρίζα Ρίζου στην Λάρισα, η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2023 ενεργοποιεί διαφορετικές μουσικές κουλτούρες σε σημεία-χώρους ποικίλης πολιτισμικής σημασίας, ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στο παραδοσιακό και το σύγχρονο, το κλασικό και το λαϊκό, το εγχώριο και το διεθνές.

Στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής 2023 συμμετέχουν οι πόλεις και περιοχές: Αθήνα, Άγιος Δημήτριος, Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Αμαλιάδα, Ανδρίτσαινα, Αρχαία Ολυμπία, Βαλαώρα Αγράφων, Βελεστίνο, Θεσσαλονίκη, Κύθηρα, Κρέστενα, Λαμία, Λάρισα, Λευκάδα, Λέσβος, Λιβαδειά, Λήμνος, Λουτράκι, Μεσολόγγι, Νάξος, Ξάνθη, Πάρος, Πάτρα, Πύργος, Ρόδος, Σαντορίνη, Συκιά Κορινθίας.

Η Λέσβος συμμετέχει επίσημα στο δίκτυο μουσικών δράσεων για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής με 3 διαφορετικές περιοχές, Μυτιλήνη, Μόλυβο, Σκάλα Ερεσού.

Επίσημος συντονιστής για την Λέσβο ο Μιχάλης Μεϊμάρογλου, ιδρυτικό μέλος της πολιτιστικής ομάδας ΣΥΝTHESIS.

Πρόγραμμα Δράσεων

Μυτιλήνη

1. ΣΥΝΤΗΕSIS III Open Air Φυκιότρυπα, Ώρα έναρξης 17.00 Ηλεκτρονική Μουσική με τους: DJ VAS K.VAM MANOLENTE MIC MEIMAROGLOU TOKAGEROH

2. Unplugged Live με τον Juli Jole Μουσικό Καφενείο, Λαδάδικα, Ώρα Έναρξης 20.30

3. Μουσική Δράση στο BOX ESPRESSO & COCKTAIL BAR Λαδάδικα, Ώρα Έναρξης 22.00

Μόλυβος

Μουσική Δράση στο Congas Beach Bar Ώρα Έναρξης 18.00

Σκάλα Ερεσού

Dj set στο Mello Yellow Downtempo ηλεκτρονική μουσική με τον: PAN Ώρα έναρξης 18.00

Σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/europeanmusicday.mytilene

Ιστοσελίδα: http://www.europeanmusicday.gr

To top