Συλλαλητήριο οργανώνει το Εργατικό Κέντρο για το ναυάγιο στην Πύλο

Συλλαλητήριο οργανώνει το Εργατικό Κέντρο για το ναυάγιο στην Πύλο

 Θλίψη, αγανάκτηση και οργή για την τραγωδία στην Πύλο εκφράζει σε ανακοίνωσή του Εργατικό Κέντρο Λέσβου   που καλεί τους πολίτες σε συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 7:30 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Θλίψη. Αγανάκτηση. Οργή. Η ανείπωτη τραγωδία ανοικτά της Πύλου, προστίθεται στις τραγωδίες της προσφυγιάς. Είναι άλλη μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του τόπου. Είναι αποτέλεσμα του αποκρουστικού συστήματος, των κερδών κα της φτώχειας. Των πλουσίων και των κατατρεγμένων. Κράτη – ΕΕ – διακινητές βυθίζουνε στο θάνατο ανθρώπινες ζωές.

Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε ότι πρέπει να νικήσει η ζωή. Και θα νικήσει. Δε θα συνηθίσουμε το θάνατο, ούτε στη Λέσβο ούτε πουθενά. Θα εναντιωθούμε στην πολιτική που γεννά την προσφυγιά, τον πνιγμό, τον εγκλωβισμό, τις επαναπροωθήσεις. Θα εναντιωθούμε τώρα, στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων γιατί δούλεψαν για τα κέρδη των λίγων και όχι για τις ζωές των πολλών. Αυτές τις ζωές, τις κρατάμε στα χέρια μας, και δε θα χαριστούμε σε κανένα. Όσο αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές.

Όλοι αύριο Πέμπτη στις 19:30 στην πλατεία Σαπφούς.

To top