Με πολλές συμμετοχές κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο 3ος αγώνας δρόμου «Moria Run 2023»

Με πολλές συμμετοχές κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο 3ος αγώνας δρόμου «Moria Run 2023»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου στο χωριό της Μόριας, ο αγώνας δρόμου «Moria Run 2023», με μήνυμα «Τρέξε Μαζί μας», που διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά η Τοπική Διοίκηση Λέσβου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA LESVOS) και ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος προέδρου της κοινότητας Μόριας Γιάννη Μαστρογιάννη, ενός ανθρώπου με αγάπη και όραμα για τον τόπο του.

Ο αγώνας φέτος αποτελούταν από τρεις ανανεωμένες κυκλικές διαδρομές και συγκεκριμένα, μια μικρή του 1,1km, που απευθυνόταν σε παιδιά και δύο κύριες διαδρομές των 5,7km και 11,8km, αντίστοιχα. Όλες οι διαδρομές είχαν σημεία αφετηρίας και τερματισμού κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, ενώ η μεγαλύτερη διαδρομή των 11,8km, ήταν περισσότερο απαιτητική, περιλαμβάνοντας και τμήμα χωματόδρομου το οποίο διερχόταν μέσα από τον όμορφο ελαιώνα της Μόριας καθώς και από το επιβλητικό αρχαίο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της περιοχής.

Το κοινό ανταποκρίθηκε θετικά και αγκάλιασε για ακόμη μια φορά τη διοργάνωση αυτή, στην οποία έλαβαν μέρος γυναίκες και άνδρες διαφόρων ηλικιών, μεταξύ των οποίων και αθλητές, ενώ στη μικρότερη διαδρομή έτρεξαν με μεγάλο ενθουσιασμό εξήντα περίπου παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

Τα έσοδα από τις συμμετοχές του αγώνα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη του κόστους έκδοσης βιβλίου παιδαγωγικού και λαογραφικού περιεχομένου, με τίτλο «Ελάτε να παίξουμε», που ήδη πραγματοποιεί η Ένωσή Αστυνομικών σε συνεργασία με τη συγγραφέα του, φιλόλογο κα. Κλεονίκη Μαρμάρου. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τη διάθεση του βιβλίου αυτού θα δοθεί για την ενίσχυση του τοπικού μη κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ανθρώπων με Αυτισμό «Συν- εξέλιξη».

Σε όλους όσοι έτρεξαν στον αγώνα προσφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, μπλουζάκια με το λογότυπο της διοργάνωσης, αναμνηστικά μετάλλια και διάφορα σνακ, ενώ μετά την ολοκλήρωσή των διαδρομών, πραγματοποιήθηκε συμβολική απονομή επάθλων στους τρεις πρώτους δρομείς που διακρίθηκαν σε κάθε κατηγορία.

To top