Αναβολή στο Εφετείο για τον εκπαιδευτικό

Αναβολή στο Εφετείο για τον εκπαιδευτικό

Αναβλήθηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου για τον εκπαιδευτικό που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 28 μηνών κατά συγχώνευση με αναστολή, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Να σημειωθεί ότι πέρα από την έφεση του κατηγορουμένου θα εξετασθεί και η έφεση που είχε ασκήσει η Εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης απόφασης διαφωνώντας με την απαλλαγή του σε κάποιες από τις κατηγορίες.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης την 1 Σεπτεμβρίου του 2022 είχε κρίνει ένοχο τον εκπαιδευτικό για 9 από τις κατηγορίες επτά μαθητριών, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ενώ τον είχε απαλλάξει για άλλες 9 κατηγορίες που αφορούσαν περιπτώσεις χειρονομιών.

«Δικαιώθηκαν τα παιδιά μας που μίλησαν που δεν φοβήθηκαν. Να μην φοβάται κανένα παιδί να μιλήσει. Να εμπιστεύονται τους γονείς τους για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν» είχαν δηλώσει τότε στις κάμερες οι μητέρες των κοριτσιών.

«Μας κατηγόρησαν, μας είπαν για συμμορία. Τα παιδία μας ακούσαμε, αυτό κάναμε. Δεν είχαμε ξαναπάει σε δικαστήριο. Ήρθαμε για να στηρίξουμε τα παιδιά μας, που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν», είχαν αναφέρει σε άλλο σημείο.

To top